Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είχαν υποδεχθεί πριν λίγους μήνες την είδηση ένταξης του έργου κατασκευής της περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης με περίπου 10 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Ένα έργο που θα συντελούσε σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και θα έδινε αναπτυξιακή ώθηση, σε συνδυασμό με άλλα έργα και παρεμβάσεις. Ωστόσο, το έργο παρουσιάζει κάποια προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τις … συνήθεις ύποπτες, τις απαλλοτριώσεις. Στις 31/5/2012 με απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου για την χρηματοδότηση του έργου «κατασκευή περιφερειακού δρόμου», στο δυτικό τμήμα της πόλης προϋπολογισμού 9.262.000 €. Το έργο το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 -2013» (ΕΣΠΑ) είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής καθώς θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.
Για το πρόβλημα που έχει προκύψει «χτυπώντας πίσω» την κατασκευή του έργου, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος, κατά την πρόσφατη παρουσία του στη Θράκη.
Το έργο, σύμφωνα με την ΕΡΑ, βρίσκεται στον «αέρα», λόγω της διένεξης που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και της Εγνατίας Οδού για το σε ποιόν ουσιαστικά ανήκει ένα κομμάτι 2,5 χιλιομέτρων της Ανατολικής πλευράς, προκειμένου να γίνουν οι απαλλοτριώσεις και να συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου.
«Είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που σε συνδυασμό με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, θα προσδώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή», σχολίασε σε δηλώσεις του κ.Σιμόπουλος μετά την συνάντηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά δέσμευση από την πλευρά του.
Ο κ.Λαμπάκης έθεσε ακόμη το θέμα των χρηματοδοτήσεων της ανάπλασης του παλαιού – παλαιού νοσοκομείου αλλά και της επισκευής του λυκείου στις Φέρες για τις οποίες ο κ. Σιμόπουλος, δεσμεύτηκε ότι, θα ξεκινήσουν σταδιακά, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα.

Ζητήματα του Έβρου
Κατά τη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γιώργου Ούστογλου και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων του νομού Έβρου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Σιμόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή. Κύρια ζητήματα αποτέλεσαν η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, τα έργα οδοποιίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σιμόπουλος, η Θράκη αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των προγραμματισμένων συναντήσεών του με τοπικούς φορείς, κατανοώντας την σημασία της περιοχής και των έργων που εκπονούνται για την ανάπτυξη της.

info
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έθεσε το θέμα των χρηματοδοτήσεων της ανάπλασης του παλαιού – παλαιού νοσοκομείου και της επισκευής του λυκείου Φερών, οι οποίες, όπως δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος, θα ξεκινήσουν σταδιακά, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν.
Εφ. «Η Γνώμη»