Το Δέρμα δεν είναι μόνο ένα προστατευτυκό κάλλυμα για το σώμα. Είναι ένας άγρυπνος φρουρός, ο οποίος παρεμβάλεται ενεργά μεταξύ του οργανισμού και του περιβάλλοντος. Ο παλλαπλός του ρόλος έγκειται στο ότι ελέγχει την απώλεια πολύτιμων υγρών από το σώμα, στο ότι εμποδίζει τη διείσυση επιβλαβών ξένων σωμάτων καθώς και της ακτινοβολίας και προφυλάσσει από μηχανικά χτυπήματα, όπως επίσης ρυθμίζει την απώλεια θερμοκρασίας και μεταδίδει τα εξωτερικά ερεθίσματα. Επιπλέον, εξαιτίας του χρώματος, της οσμής και της υφής, μεταβιβάζει τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Επιπλεόν, εξαιτίας του χρώματος, της οσμής και της υφής, μεταβιβάζει σεξουαλικά και κοινωνικά μηνύματα, τα οποία, μπορούν να τροποποιηθούν με την παρέμβαση της κοσμητολογίας και ακόμα εξασφαλίζει τη σύνθεση των βιταμινών D2 και D3 με τη βοήθεια της Υπεριώδους Ηλιακής ακτονοβολίας. Ο ιστός αυτός, έχει βάρος 4,8 κιλά στους άνδρες και 3,2 στις γυναίκες και καλύπτει επιφάνεια περίπου 1,6 τετραγωνικά μέτρα. Το ανθρώπινο δέρμααποτελείται από τρεις κύριους ιστούς με διαφορετικές λειτουργίες : Επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα ή χόριο κασι το υπόδερμα.

Όταν το δέρμα είναι προστατευμένο και καλλυμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα τα κύτταρα που αποβάλονται παγιδεύονται, αλλά το πάχος της κεράτινης στιβάδας παραμένει αμετάβλητο. Έτσι φάινεται ότι η κεράτινη στιβάδα αποκτά αποκτά τελικά ένα πάχος το οποίο δεν επειρεάζεται από εξωτρικούς παράγοντές. Η επιδερμίδα καλύπτεται από ένα υδρολιπιδικό φιλμ 0,05-1,5 μm, που είναι υπεύθυνο για την ευχάριστη αίσθηση, την απαλή αφή, την όμορφη δεμφάνιση και την προστασία του δέρματος όταν βέβαια υπάρχει καλή ενυδάτωση.

Οι λειτουργίες του δέρματος είναι :

ελέγχει την απώλεια πολύτιμων υγρών από το σώμα
εμποδίζει τη διείσδηση επιβλαβών ξένων σωμάτων καθώς και τις ακτινοβολίας
προφυλλάσει από μηχανικά χτυπήματα
ρυθμίζει την απώλεια τςη θερμοκρασίας
μεταδίδει σεξουαλικά και κοινωνικά μηνύματσ
εξασφαλίζει τη σύνθεση των βιταμινών D2 και D3 με τη βοήθεια τςη υπεριώδους ηλιακής ακτινιβολίας

ΧΑΡΑ ΚΑΛΑΜΟΓΙΩΡΓΟΥ

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!