ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 30.6.2011

Στη χώρα μας βιώνουμε το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή κλιμακωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Είναι πλέον  εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καταργήσεις ΝΠΔΔ, επιχειρήσεων κλπ), καθώς και στην προώθηση εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων σε ολόκληρους τομείς, μεταξύ των οποίων και σε δραστηριότητες που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, νερό κλπ).

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής αυτών των αντιδραστικών πολιτικών και στο όνομα της «νομιμότητας» να εφαρμόζει τις επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για:

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις και τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.
  • Να μη δεχθεί να εφαρμοστεί καμία αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να μη δεχθεί να σταματήσει η λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων («Βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ κλπ), ούτε να παραδώσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες.

Αλεξ/πολη 29.6.2011

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ