Είναι πλέον πασιφανές πως η Αστυνομία – το επίσημο κράτος και τα ΜΜΕ, «αβαντάρουν» και προστατεύουν τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τα οποία μέχρι και σήμερα, δρουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτα. Ταυτόχρονα, είναι φανερή και η προσπάθεια από τη μεριά της κυβέρνησης, να εξισωθεί η εγκληματική δράση των φασιστοειδών, με όσους αντιστέκονται οργανωμένα στη μετατροπή των δρόμων και των γειτονιών σε άντρα των φασιστών, οι οποίοι σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο και τη βία ενάντια σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. .
Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της τακτικής, την ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στην Αθήνα, η αντιφασιστική μοτοπορεία χτυπήθηκε βάναυσα και απρόκλητα από την αστυνομία, ενώ στα κρατητήρια βασανίστηκαν με πρωτοφανή τρόπο οι αντιφασίστες /στριες που συνελήφθησαν
Η πορεία αυτή ήταν μια έμπρακτη και άμεση απάντηση στα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής που τόσο καιρό δρούσαν άφοβα με την στήριξη της αστυνομίας. Δεκάδες άνθρωποι κυρίως μετανάστες έχουν βρεθεί στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα λόγω των εφόδων τους (πρόσφατα ξυλοκοπήθηκαν πάλι τρεις άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας κατέληξε κλινικά νεκρός). Επιπλέον, δεκάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί εξαιτίας της άλλης προσφιλής τακτικής τους να σπάνε και να καίνε τα μαγαζιά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
Η απροκάλυπτη πλέον κάλυψη των χρυσαυγιτών από την αστυνομία και το κράτος (αναβολή δίκης φασιστών, βασανισμοί, στοχοποίηση και εξευτελισμός απλών πολιτών που αντιστέκονται) αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική δύναμη αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Είναι η δύναμη κρούσης του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ που μόνο στόχο έχει να τσακίσει τη λαϊκή αντίσταση και να διασπάσει τους εργαζόμενους, στοχοποιώντας αδύναμες κοινωνικές ομάδες ως υπαίτιες για τη κρίση.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι δεν έχουν δώσει κανένα αγώνα υπέρ των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, ούτε κανένα αγώνα κατά του κεφαλαίου και των καπιταλιστών που έχουν φέρει τις ζωές μας στη σημερινή άθλια κατάσταση. Απεναντίας, προωθούν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα με τη δημιουργία «γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες», με μεροκάματα των 15-18 ευρώ και προϋπόθεση την πειθήνια υποταγή στον εργοδότη…
Πρέπει πλέον κάθε πολίτης να αντιληφθεί, πως αν δεν αντιδράσει δυναμικά στον εκφασισμό του κράτους και δεν οργανώσει την αντιφασιστική περιφρούρηση στις γειτονιές όπου φυσάει το έγκλημα της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο θα είναι συνένοχος. Θα μετατραπεί σύντομα και ο ίδιος σε θύμα της φασιστικής αντίληψης, πως εχθρός δεν είναι μόνο ο αλλοδαπός, αλλά ο κάθε διαφορετικός άνθρωπος που είναι έξω από τα ρατσιστικά τους πρότυπα. Όπως λέει ο Μπρεχτ σε ένα ποίημα του, ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος του, πρέπει να τον καταλάβουμε βαθειά και να τον τσακίσουμε!
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους 15 συλληφθέντες της μοτοπορείας που χτυπήθηκαν φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, αλλά και στους 4 αλληλέγγυους-συλληφθέντες της επόμενης μέρας που χτυπήθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση τους χωρίς καμία κατασκευασμένη δίωξη.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα τους και προτρέπουμε να δημιουργηθούν αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε κάθε γειτονιά.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ