ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΚΟΖΑΡΗ κ΄ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα ΄΄ αστεράκια΄΄ του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξ/πολης, στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων πιγκ-πογκ, στην κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων. Στην κατηγορία αυτή αγωνίζονται αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών. Στο ομαδικό παμπαίδων , Στέλλιος Σκάβ- δης Ευριπίδης Δημητρακόπουλος και Στέφανος Πιπιλικάκης, έδωσαν τον καλύτερο τους ε- αυτό, κόντραραν πολλά παιχνίδια, απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους, όμως δεν κατάφε- ραν κάτι καλύτερο , από την 9η θέση. Οι εμπειρίες όμως των παιδιών και ιδιαίτερα για τον 10χρονο Πιπιλάκη, θα τους βοηθήσουν, για την μετέπειτα καριέρα τους. Στα κορίτσια, όπου υπήρχαν κάποιες ‘’κρυφές’’ ελπίδες, η τύχη έπαιξε το δικό της παιχνίδι. Μαρία Παπαρήγα και Ηρώ Κοζάρη βρέθηκαν γρήγορα αντίπαλες με το 2ο φαβορί των αγώνω, την Φίσερ και την Ισαμπάλογλου και παρ’ ότι αγωνίσθηκαν και κόντραραν στα ίσια τις αντιπάλους τους, υπέκυψαν με 3-0 σετ(11-8, 11-8, 11-9). Στον απλό κορασίδων η 11χρονη Κοζάρη, έχασε 3-2 από την αξιόλογη αθλήτρια της Καβάλας- Ταουσάνη- αν και προηγήθηκε 2-1 και στο σημείο εκείνο εμφανίστηκε πρόβλημα στο γόνατο και λίγο έλειψε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Η μαχήτρια Κοζάρη συνέχισε με σθένος και λίγο έλειψε να κερδίσει τον αγώνα(11-8, 9-11, 11-8, 6-11, 9-11). Η 11χρονη Κοζάρη και ο 10χρονος Πιπιλικάκης θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο του χρόνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο ομαδι- κό αγοριών, νικήτρια ήταν η ομάδα του Ελληνικού και στο ομαδικό των κοριτσιών ο Τελα- μώνας. Στο ατομικό παμπαίδων 1ος ήταν ο Δαμιανής του Καρέα, στο ατομικό παγκορασίδων 1η η Τουντάκωβα του Ρούφ 80, 1οι στο διπλό παμπαίδων Δαμιανής και Βλαχάκης του Καρέα και στο διπλό παγκορασίδων 1ες ήταν η Ανδριανού και η Σοφρά του Τελάμωνα. Τους αγώνες κάλυψε το συνδρομιτικό κανάλι NOVA.

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Χρήστος Κοζάρης και Αλβίνα Αθανασιάδου πρωταθλητές .

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι 21οι αγώνες πιγκ-πογκ, για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίων του Δήμου Αλεξ/πολης. Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης, όπως κάθε χρόνο στους μαθητές Γυμνασίων. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρ.ηστος Κοζάρης, του 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης, που κέρδισε στον τελικό τον Μηνά Νουρλού του 3ου Γυμνασίου επί- σης, με 3-1 σετ (11-8, 11-9, 9-11, 11-7). Την τρίτη θέση κέρδισε ο Σταύρος Πασαδάκης του 1ου Γυμνασίου, κερδίζοντας στον μικρό τελικό τον Ίονα Ραϊλεάνου, επίσης του 1ου Γυμνα- σίου. Στα κορίτσια έγιναν αγώνες περισσότερο αμφίρροποι και οι νικήτριες κρίθηκαν σε κόντρα σετ. Στον τελικό των μαθητριών Γυμνασίων αναμετρήθηκαν, η Αλβίνα Αθανασιάδου του 3ου Γυμνασίου με την Εύη Μήλια του 4ου Γυμνασίου. Ύστερα από αμφίρροπο αγώνα, προηγήθηκε η Μήλια με 2-0σετ αλλά η Αβαντιώτισσα Αθανασιάδου, έκανε την ολική επαν- αφορά και κέρδισε την 1η θέση με 3-2 σετ (8-11, 7-11, 11-9, 11-9, 11-8). Την ίδια εξέλιξη εί- χε και ο μικρός τελικός, όπου η Μαριάνθη Σανδαλτζοπούλου του 3ου Γυμνασίου, κέρδισε με 3-2 την Μαγδαληνή Αθανασιάδου του ίδιου γυμνασίου. Στους τέσσερις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια, που αθλοθέτησε η επιχείρηση Ηλεκτρικών Ειδών των Αδελφών ΞΑΝΘΙΔΗ, στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ
SPECIAL OLYMPICS
Προπονήθηκαν δύο φορές οι Ρώσοι αθλητές των Special Olympics, μαζί με επίλεκτους αθ- λητές του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης. Οι προπονήσεις έγιναν στο Γυμναστήριο της Ζαρίφειου Ακαδημίας και οι αθλητές του Εθνικού, Ανδρέας Νικολακάκης , Νίκος Κηπουρός και Θανά- σης Πιπιλάκης, βοήθησαν τους Ρώσους αθλητές του πιγκ-πογκ, αυτούς τους αθλητές της ζωής , να πετύχουν το καλύτερο στους παγκόσμιους αγώνες, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.