Περιλαμβάνεται στη λίστα και ο βουλευτής Έβρου Κυριακός Γεροντόπουλος, ο οποίος με επιστολή του διευκρινίζει ότι του τέθηκε ένα ερώτημά για το πόθεν έσχες που κατέθεσε το 2010, ερώτημα στο οποίο απάντησε και με την απάντησή του, οι όποιες διευκρινήσεις κάλυψαν την αρμόδια υπηρεσία.

Στη Βουλή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έγγραφο, με το οποίο επιβεβαιώνει ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το ΣΔΟΕ.
Η έγγραφη απάντηση του κ. Στουρνάρα για τους ελέγχους σε πολιτικά πρόσωπα έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο.
Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο υποθέσεις πολιτικών προσώπων».

Ο Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα, άμεσα αποφάσισε να δώσει διευκρινήσεις για να μην υπάρχουν υπονοούμενα απέναντι στο πρόσωπό του.

Η επιστολή Γεροντόπουλου που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ αναφέρει.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Το Μάρτιο του 2012, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής μου έθεσε ένα τυπικό, διευκρινιστικό ερώτημα σχετικά με την προσωπική μου δήλωση «πόθεν έσχες» για το έτος 2010, χρονιά που δεν ήμουν βουλευτής.
Το ερώτημα απαντήθηκε άμεσα, λεπτομερώς και επαρκέστατα.
Δε ζητήθηκε καμία άλλη διευκρίνιση διότι η υπηρεσία καλύφθηκε πλήρως.

Αυτή τη διαδικασία αφορά η παρουσία του ονόματος μου στον σημερινό Τύπο.

Το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι σημερινοί εντεταλμένοι της Πολιτείας διερευνούν και ελέγχουν κάθε πολίτη, πολιτικό ή μη, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι λειτουργεί πλέον ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός και βελτιώνεται η δημόσια διοίκηση.

Είναι μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.

Με τιμή

Κυριάκος Γεροντόπουλος