Για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών στην Αλεξανδρούπολη, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ορίζουμε τα εξής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων Οργανισμών κοινής ωφέλειας από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2012.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων Οργανισμών κοινής ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ώρα 10:30: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον/την εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο και από εκπροσώπους Συλλόγων.
Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:
α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η ΧΙΙ ΜΠ για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του Ιερού Ναού και του μνημείου της Δόμνας Βιζβύζη
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων στο χώρο του μνημείου
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη
Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Γιώργο Χατζηγιάννη και Παναγιώτη Βίτσα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ