Ένταση φαίνεται πως δημιουργήθηκε και κατά τη διάσκεψη των προέδρων, όταν ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μίλησε για την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τους αστυνομικούς από τη φρούρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς φέρεται να είπε πως «μίλησα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του είπα πως, έτσι και πάθει κακό βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θα γίνει της πουτ… Με αυτά που κάνετε, θα μας βγάλετε κυβέρνηση. Του είπα επίσης να μαζέψει τους ρουφιάνους της ΕΥΠ, γιατί μας την σπάει η φάτσα τους».
Ο κ. Παππάς κατήγγειλε την πολιτική της συγκυβέρνησης, με την οποία «φέρνετε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και εμάς στην αξιωματική αντιπολίτευση».
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή, μέσα στα νόμιμα πολιτικά πλαίσια, θα σας πετάξει έξω από την πολιτική σκηνή με τον καθαρό αδαμάντινο πολιτικό λόγο, μη φαντάζεστε ούτε τσεκούρια ούτε τίποτα. Με τις ρεμούλες σας και την πολιτική σας έχετε πλήξει καίρια τους πυλώνες της εθνικής ζωής, την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. Βλέπετε ότι δεν πάτε καλά, γι’ αυτό μας τσιγκλάτε. Η σημαία για εμάς είναι η ψυχή μας και θα την υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του σώματός μας».
Επιπροσθέτως, ο βουλευτής κατήγγειλε ότι τους παρακολουθούν «ρουφιάνοι της ΕΥΠ» και συμπλήρωσε «καμία κρατική καταστολή και κανένα φτηνό κόλπο δεν θα μας πλήξει, καμία λάσπη. Ερχόμαστε για να ξεβρωμίσει ο τόπος».
protothema