Συνάντηση με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe LE RIGOLEUR, είχε σήμερα στο γραφείο του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.
Η συζήτησή τους είχε ως στόχο την εύρεση τρόπων συνεργασίας μεταξύ του Έβρου και της Γαλλίας σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου έκανε εκτενή αναφορά στην άριστη φιλοξενία που προσέφερε η Αλεξανδρούπολη φέτος το καλοκαίρι σε Γάλλους τουρίστες, που οργανωμένα επισκέφθηκαν την περιοχή και ζήτησε αυτό να επαναληφθεί, όχι μόνο την θερινή περίοδο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού ο Έβρος διαθέτει ένα σημαντικό τουριστικό πακέτο για Θρησκευτικό, Αρχαιολογικό, Ιαματικό και Πράσινο Τουρισμό.
Συμφωνήθηκε ακόμη, κατά την έκθεση SIAL που θα πραγματοποιηθεί από 21-25 Οκτωβρίου στη Γαλλία, το Γαλλικό Προξενείο να κλείσει επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς και στις οποίες θα συμμετέχουν επιχειρήσεις του Έβρου, που δήλωσαν ήδη συμμετοχή στην έκθεση.
Ο Γάλλος Πρόξενος επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή της Θράκης, αφού πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα.
Όπως τόνισε η επίσκεψή του στο Επιμελητήριο είναι σημαντική, αφού ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της περιοχής, αλλά και για το ικανό ανθρώπινο και εργασιακό δυναμικό της.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών για συνεργασία και συνεχείς συναντήσεις.