Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και το Διοικητικό Συμβούλιο πληροφορούν τα μέλη τους για τη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών PROWEIN 2013.
Η Διεθνής Έκθεση Οίνων – Ποτών PROWEIN , που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο.
Για τους έλληνες οινοπαραγωγούς, η Δ.Ε. Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά το 45% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων, και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο.
Ο ΟΠΕ έχει εξασφαλίσει χώρο στην αίθουσα 6 της Messe Duesseldorf , η οποία είναι η μεγαλύτερη, η φωτεινότερη και η πιο σύγχρονη , πολύ κοντά στη Βόρεια είσοδο της Έκθεσης, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του τράμ και του μετρό ( από αυτήν την είσοδο , εισέρχονται στην έκθεση το 65% των επισκεπτών ).
Ο ΟΠΕ , προκειμένου να ενισχύσει την ελληνική παρουσία στην έκθεση προγραμματίζει:
• Την οργάνωση της λειτουργίας Wine Bar με ένα κρασί από τον κάθε εκθέτη, που θα υποστηρίζεται από ομάδα ελλήνων σομμελιέ
• Την οργάνωση τεσσάρων σεμιναρίων για το ελληνικό κρασί, τα οποία θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μέσα στο ελληνικό περίπτερο, τα οποία θα ενταχθούν στον επίσημο κατάλογο των εκδηλώσεων της έκθεσης.
• Την αποστολή press releases στους 900 δημοσιογράφους που θα είναι διαπιστευμένοι στην PROWEIN 2013.
• Την συνεργασία με γερμανική εταιρία δημοσίων σχέσεων,προκειμένου να εξασφαλιστεί η επισκεψιμότητα στο Wine Bar, και συνακόλουθα στα περίπτερα των ελληνικών εκθετών, καθώς και η συμμετοχή των γερμανών επαγγελματιών στα σεμινάρια.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο ΟΠΕ , για να βοηθήσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, διαμορφώνει το κόστος συμμετοχής ως εξής:
1. Για τα ατομικά περίπτερα, το κόστος συμμετοχής είναι 395 Ευρώ συν Φ.Π.Α
2. Για τα ομαδικά περίπτερα, το κόστος συμμετοχής είναι 2.500 Ευρώ συν Φ.Π.Α
3. Για τα περίπτερα των εταιριών που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν με δική τους κατασκευής περίπτερο, το κόστος συμμετοχής ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 290 Ευρώ συν Φ.Π.Α
4. Στα ανωτέρω κόστη , θα πρέπει να προστεθεί υποχρεωτικά για κάθε εκθέτη το ποσό των 12 Ευρώ ( κόστος δημοσιοποίησης- Media Fee ) συν Φ.Π.Α, για την καταχώρηση και προβολή της εταιρίας και των προϊόντων της στο επίσημο έντυπο και στον ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης PROWEIN 2013.
Τα ανωτέρω κόστη περιλαμβάνουν
• Το ενοίκιο του χώρου
• Την κατασκευή και τον βασικό εξοπλισμό του περιπτέρου
• Τη μεταφορά , ασφάλιση και εκτελωνισμό των εκθεμάτων ( δεν περιλαμβάνεται επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα )
• Τις τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου
• Την επάνδρωση του περιπτέρου με διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό
• Την καταχώρηση στον κατάλογο των εκθετών του Ελλ. Περιπτέρου
• Τις δραστηριότητες προβολής της ελληνικής συμμετοχής

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει
• Να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής
• Να καταβάλουν απαραιτήτως ως προκαταβολή το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής, καθώς και το ποσό των 120 ευρώ που αφορά την καταχώρηση των βασικών στοιχείων της εταιρίας στον επίσημο κατάλογο
• Να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΟΠΕ.

Η αποστολή της αίτησης συμμετοχής και η απαραίτητη προκαταβολή πρέπει να αποσταλούν
Μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπορική Τράπεζα αριθμός λογαριασμού ΟΠΕ 01255484029998, ΙΒΑΝ GR790120554000004029998.