Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνεργοι που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που «τρέχουν» οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα ακόμη κι αν πρόκειται για εργασία που θα διαρκέσει μόλις 5 μήνες!
Στάση εργασίας πραγματοποιησαν χθες εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Κομοτηνής, αφού τα δεδουλευμένα τους ακόμα δεν τους έχουν δοθεί.
Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κομοτηνής, στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με τους εργαζομένους να αποκλείουν την είσοδο ώστε κανείς από τους 5μηνίτες του προγράμματος να μην εργαστεί.
Στο χώρο της διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κυπριανίδης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εργαζομένους και τους ενημέρωσαν πως ο Δήμος δεν μπορεί να τους πληρώσει, καθώς δεν είναι και λίαν αρμόδιος για το θέμα. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους όταν το αρμόδιο υπουργείο δώσει τα χρήματα στις συγκεκριμένες ΜΚΟ που υλοποιούν το πρόγραμμα.
Τα λεγόμενα του δημάρχου δεν ικανοποίησαν τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα κάποιος απ’ αυτούς να χτυπήσει ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Άμεση η αντίδραση του δημάρχου που διαπληκτίστηκε με τον εργαζόμενο, λέγοντας του «χτύπα εμένα την επόμενη φορά και όχι αυτοκίνητου του Δήμου»!!!
www.seleo.gr