Με ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Έβρου η ένωση συνοριοφυλάκων Έβρου τονίζει τα προβλήματα που θα φέρει η νέα μείωση των αποδοχών. Μάλιστα οι συνοριοφύλακες μιλούν για ακινητοποίηση των ένστολων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τους Βουλευτές του Νομού Έβρου
Κ. Βουλευτές
Τα τελευταία χρόνια ο μισθός των ενστόλων, όπως και όλων των υπολοίπων, έχει υποστεί τεράστιες περικοπές . Τα προβλήματα που προκύπτουν από το θέμα αυτό, έκτος από την κοινωνική εξαθλίωση των ανθρώπων που προσφέρουν καθημερινά την ίδια τους την ζωή στην υπηρεσία του πολίτη, έχουν και προεκτάσεις στην κανονική λειτουργία όλων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. μιας και περικοπές έχουν γίνει όχι και για τις προμήθειες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκπαίδευση.
Παρόλο που στις προεκλογικές δεσμεύσεις του συνόλου των πολιτικών κάματων δεν υπήρχαν επιπλέον περικοπές , βλέπουμε όλο και περισσότερα σενάρια για το αντίθετο. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στις ήδη ισχνότατες αποδοχές μας θα σηματοδοτήσει την ακινητοποίηση των ένστολων, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους και ειδικότερα για την ελληνική κοινωνία.
Σας απευθύνουμε ανοιχτή επιστολή και πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το θέμα και να ζητήσουμε από εσάς να μας πείτε αν θα στηρίξετε ή όχι τα δίκαια αιτήματα μας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε το συντομότερο δυνατό στην πρόσκληση που σας απευθύνουμε διότι πρόκειται για μείζων θέμα που αφορά την ασφάλεια όλων μας. Δεν τίθεται θέμα μόνο μειώσεις μισθών, τίθεται θέμα αξιοπρέπειας.