Η συγκυβέρνηση ( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ) συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μειώνει συνεχώς τη χρηματοδότηση των Δήμων και τους οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση. Άμεσος είναι πια ο κίνδυνος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να αδυνατεί πλέον ακόμη και στην πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου.
Για την κατάσταση αυτή η βασική ευθύνη ανήκει στην κεντρική κυβερνητική πολιτική που υλοποιώντας τις ντιρεκτίβες της ΕΕ κυριολεκτικά έχει «πετσοκόψει» τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θυσία και αυτοί στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και τις εξασφάλισης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σοβαρές όμως ευθύνες έχει και η Κ.Ε.Δ.Ε, το συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων της χώρας, που όλα αυτά τα χρόνια συμφωνεί πειθήνια στην υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, των περικοπών και της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων, χωρίς διαμαρτυρίες , αντιδράσεις και χωρίς καμιά δυναμική διεκδίκηση. Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι … η Κ.Ε.Δ.Ε το ρίχνει στα συνέδρια και τις ημερίδες.
Με βάση τα παραπάνω και επειδή η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ζητάμε να γίνει ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση και συζήτηση πρό ημερήσιας διάταξης για το θέμα των οικονομικών κυρίως όμως να οργανώσουμε μαζί με τους μαζικούς φορείς του Δήμου μας, την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τους δήμους στη χρεοκοπία ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ