Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 50χρονος Έλληνας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα λαθρομετανάστες. Επτά από τους λαθρομετανάστες είναι Σύριοι, δύο Ιρακινοί και ένας Αφγανός.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 50χρονου ξεκίνησε όταν αστυνομικοί τον είδαν στην εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Μάνδρας Έβρου να επιβιβάζει σε αυτοκίνητο, τους λαθρομετανάστες και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς Αλεξανδρούπολη.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο 50χρονος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ξεκίνησε καταδίωξη. Λίγη ώρα αργότερα και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, στο Διδυμότειχο και να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.