Μετά πρόσκληση του μακαριότατου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σ ά β β α, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας από της 7ης έως 12ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου έγινε δεκτός από τον Προκαθήμενο της Πολωνικής Εκκλησίας στη Βαρσοβία και ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Το διήμερο 9 και 10 Αυγούστου συμμετέσχε των λατρευτικών εκδηλώσεων στο Μοναστήρι του Σούπρασλ, όπου συνέρρευσε πλήθος κόσμου από όλη την Ανατολική Πολωνία για να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο, προστάτιδα της μονής. Των ακολουθιών προέστη ο μακαριότατος Σάββας πλαισιούμενος από την Ιεραρχία της Πολωνικής Εκκλησίας και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Σημειωτέον ότι η Μονή του Σούπρασλ ιδρύθηκε τα τέλη του 15ου αιώνα από μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου και στη συνέχεια ανυψώθηκε σε Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σήμερα ηγούμενος της Μονής είναι ο ελληνομαθής και δραστήριος Αρχιμανδρίτης Ανδρέας.
Ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο της επισκέψης του στην Ανατολική Πολωνία φιλοξενήθηκε από το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπιαλίστοκ κ. Ιάκωβο και ξεναγήθηκε στους Ναούς της πόλεως, στη γυναικεία Μονή Αγίου Γαβριήλ στην περιοχή Ζβέρκι και παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας.
Επίσης ο σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη γειτονική Λευκορωσία και ξεναγήθηκε στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Μίνσκ που εδρεύει στο μοναστήρι Ζιρόβιτσι, από τον Αντιπρύτανη της. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον επίσης ελληνομαθή σεβασμιώτατο επίσκοπο Μπομπρούνσκι κ. Σεραφείμ, στην έδρα του, στην Ανατολική Λευκορωσία, όπου έγινε θερμά δεκτός και φιλοξενήθηκε.
Ο Σεβασμιώτατος με την επίσκεψη του στην Πολωνία και την Λευκορωσία είχε την ευκαιρία να ανανεώσει τις σχέσεις του και την επικοινωνία του με την Ιεραρχία και τον ιερό κλήρο των χωρών αυτών και να θαυμάσει για μια ακόμη φορά το έργο το οποίο επιτελούν με πολλές θυσίες προς δόξαν Θεού και εύκλεια της Αγίας του Χριστού Ορθόδοξης Εκκλησίας.