Με επιστολή της στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας ζητά να βελτιωθούν οι συνθήκες για τη διαμονή των αποσπασμένων αστυνομικών στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Όπως υποστηρίζει η ένωση αστυνομικών αν βελτιωθούν οι συνθήκες θα είναι ωφελημένο οικονομικά το Υπουργείο καθώς δε θα ξοδεύονται τόσα χρήματα για τη διαμονή αστυνομικών σε ξενοδοχεία ακόμα και μέχρι την Κομοτηνή.

Η επιστολή που απέστειλαν οι αστυνομικοί στον Υπουργό:
Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την διαβίωση των συναδέλφων μας στο Τ.Δ.Α Διδυμοτείχου, την αναγκαστική διαμονή τους μέχρι και στην Κομοτηνή, σε απόσταση έως και 2.5 ωρών από τον τόπο εκτέλεσης υπηρεσίας, τις επιπτώσεις σε αυτούς, αλλά και την επιχειρησιακή δυσχέρεια που πιθανόν δημιουργείται από αυτό, ως και την πιθανή συνέχιση ανάγκης για διαμονή συναδέλφων στην Α/Δ Ορεστιάδας και την διαχρονική ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Τ.Δ.Α Διδυμοτείχου, έτσι ώστε να δημιουργείτε η κατάλληλη ψυχολογία για μεγίστη δυνατότητα προσφοράς του καλύτερου εαυτού στους Δοκίμους με στόχο την προσφορά στην κοινωνία του απόλυτα τεκμηριωμένου αστυνομικού στις δύσκολες καταστάσεις του σήμερα δημιουργούν την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης των υποδομών του κτηρίου της Αστυνομικής Σχολής Διδυμοτείχου.

Θεωρούμε ότι στις άμεσα βελτίωσης που μπορεί να γίνουν για την επίτευξη των παραπάνω μπορεί να είναι για κάθε θάλαμο:
 Τοποθέτηση κλιματιστικών.
 Ψυγείο.
 Κρεβάτια.
 Στρώματα.
 Τηλεόραση.
 Δυνατότητα λειτουργίας χώρου αναψυχής και κυλικείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την διαμονή των συναδέλφων είναι ο αριθμός διαμενόντων ανά θάλαμο να μην ξεπερνά τους δυο (02).
Το οποιοδήποτε κόστος των ανωτέρω βελτιώσεων θα αποσβεστεί πολλαπλώς από την μείωση του κόστους μετακινήσεων και μίσθωσης ξενοδοχείων.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος