Ένταση και ξύλο μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών στη Χαλκιδική. Αιτία οι αντιδράσεις στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή. Καμμένα περιπολικά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς.
Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και αστυνομικών δυνάμεων.
Το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε νέα ένταση με σοβαρά επεισόδια ξύλο και χημικά μέσα στο χωριό στην Ιερισσό.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά κυρίως μέσω twitter, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ λεωφορείο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός δέχτηκε επίθεση ενώ ήταν σταθμευμένο και κάηκε.
Λίγη ώρα μετά υπήρξε συγκέντρωση κατοίκων, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να τη διαλύσουν.
Ξεκίνησαν επεισόδια με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις έριχναν χημικά μέσα στην πλατεία, αδιαφορώντας για το ποιος ήταν εκεί και ενώ βρίσκονταν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπάνε και περίπου στις 10.30 άρχισαν να πέφτουν μέχρι και πυροβολισμοί.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ήταν «στον αέρα» από καραμπίνες κατοίκων.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι.
Νωρίτερα, φωτιά είχαν πάρει τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στη δασική περιοχή στις Σκουριές, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων.
(Πηγή Φωτογραφιών: http://halkidikimesaapoeikones.blogspot.gr)
news247