Δήλωση του επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης ΑΜΘ

Κανατε λάθος κ. Δένδια: Να εκκενωθούν άμεσα οι χώροι από τους παράνομους μετανάστες και να ξαναλειτουργήσουν ως αστυνομικές σχολές.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης ,ανέφερε:
«Διατυπώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην αιφνιδιαστική καταδρομικού τύπου μετατροπή των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής σε κέντρα κράτησης ή φύλαξης λαθρομεταναστών, όχι για λόγους τοπικισμού, όπως, εύκολα κάποιοι θα έλεγαν αλλά για λόγους ουσιαστικούς. Θεωρούμε ότι:
 Η ενέργεια του Υπουργού κ. Δένδια, είναι λανθασμένη πολιτικά και ουσιαστικά .
 Καταργεί τις αστυνομικές σχολές, που με αγώνα των κοινωνιών δημιουργήθηκαν. Μας γυρίζει πίσω. Πού θα στεγαστούν οι νέοι σπουδαστές των σχολών το Σεπτέμβριο; Μήπως ακυρώσατε την λειτουργία τους; Με ποιους όρους;
 Άστοχα επιβαρύνει περιοχές, που ήδη έχουν μεγάλο φορτίο διέλευσης και παραμονής λαθρομεταναστών. Δημιουργεί αρνητικά αισθήματα σε μια περιοχή που χρειάζεται αισιοδοξία ακυρώνοντας μακρόχρονες πολιτικές.
 Δημιουργεί κέντρα εντός και στις παρυφές των πόλεων Ξάνθης και Κομοτηνής ενώ αποφεύγει περιοχές μεγαλύτερης πολιτικής προστασίας .
 Δεν εφαρμόζει τις περισσότερο ουσιαστικές λύσεις , όπως η φύλαξη των συνόρων που ανήγγειλε, αντιθέτως τις αποδυναμώνει με την μεταφορά συνοριοφυλάκων στα κέντρα κράτησης.
 Ο τρόπος που ενήργησε (κρυφά, αιφνιδιαστικά ) μπορεί να τον εξυπηρέτησε προσωρινά αλλά λησμονεί ότι απευθύνεται σε ολόκληρες κοινωνίες και όχι σε ομάδες αντίδρασης.
 Ζημιώνει την Κυβέρνηση αφού υποεκτιμά τις πολυποίκιλες συνέπειες της ενέργειάς του.
Είναι απαίτηση μας να εκκενωθούν οι χώροι από τους παράνομους μετανάστες και να ξαναλειτουργήσουν άμεσα ως αστυνομικές σχολές.»




Ο επικεφαλής της περιφερειακής αναγέννησης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ