Όσοι νομοθετούν το άδικο σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών υπερασπίζοντας, τα συμφέροντα των ολίγων , δεν πρέπει να εκπλήσσονται όταν η κοινωνία αντιδρά και αντιστέκεται. Η επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Χαλυβουργίας που παλεύουν για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους δεν λύνονται ούτε με καταστολή, ούτε με εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες.
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητάει την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ του εργοδότη και των εργαζομένων για την λειτουργία της επιχείρησης χωρίς απολύσεις και με προστασία του δικαιώματος των εργαζόμενων για αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή ζωή.
Όλα αυτά βέβαια θα ήταν αχρείαστα εάν η κυβέρνηση, αντί να στείλει τα ΜΑΤ νομοθετούσε καταργώντας τις διατάξεις του νόμου του μνημονίου, μια εκ των οποίων επέβαλε την ουσιαστική κατάργηση της λειτουργίας του ΟΜΕΔ.
Με την επαναλειτουργία του ΟΜΕΔ θα είχαμε την προσφυγή ενός από τους κοινωνικούς εταίρους στον οργανισμό αυτό, η απόφαση του οποίου θα ήταν δεσμευτική και για τους δύο. Αλλά η Τρόικα και οι εργοδότες και οι κυβερνώντες από ότι φαίνετε δεν επιθυμούν να υπάρχουν ανεξάρτητοι θεσμοί που λειτουργούν στην Ευρώπη από το 1930 και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου γιατί επιθυμούν να καταστήσουν τους εργαζόμενους υποχείρια των εργοδοτών .
Πολιτικές και επιλογές που όμως δεν θα περάσουν γιατί οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένοι να ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας αλλά με αξιοπρέπεια , με κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος