ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
Του Γιώργου Πανταζίδη
Από το ΑΝΤΙ ΤΥΠΟΣ
ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Μεγάλη επιτυχία για το τμήμα στίβου του Εθνικού η συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων που διεξήχθη στο Ναύπλιο. Οι δύο αθλήτριες και ο ένας αθλητής του που βρέθηκαν εκεί, κατάφεραν και οι τρεις να μπουν στους τελικούς των αθλημάτων τους και να αποδείξουν ότι ένας νέος άνεμος αγωνιστικών επιτυχιών έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες μεγάλες επιτυχίες των δύο επί κοντιστριών του.
Συγκεκριμένα η 14χρονη Μάρα Μανάργια πήρε την 4η θέση στον τελικό των 80 μέτρων, με 10.59 χάνοντας μόνο για ένα εκατοστό το μετάλλιο. Μάλιστα έτρεξε με 1, 2 μέτρα αντίθετο άνεμο, ενώ η 3η νικήτρια έτρεξε σε άλλη σειρά με 1 μέτρο ευνοϊκό. Στον τελικό είχε προκριθεί επίσης με την 4η καλύτερη επίδοση. Η Μάρα γεννηθείσα το 1998 θα τρέξει στην ίδια κατηγορία και την επόμενη χρονιά.
Ο 14χρονος Γιώργος Σιταρίδης πήρε την 8η θέση στον τελικό των 100μ με εμπόδια, αφού χτύπησε και έπεσε στο 9ο εμπόδιο. Παρόλα αυτά τερμάτισε δείχνοντας αγωνιστικότητα και χαρακτήρα. Στον τελικό πέρασε με τον 4Ο καλύτερο χρόνο, 14.12. Επίσης και ο Γιώργος γεννήθηκε το 1998 και θα αγωνισθεί και του χρόνου στην ίδια κατηγορία.
Τέλος η Μάγδα Κεπεσίδου πήρε την 12η θέση στον τελικό του ύψους. Πέρασε με 1.50 από τον προκριματικό, όμως στον τελικό πόνοι στην μέση δεν της επέτρεψαν να επαναλάβει την ίδια επίδοση.
Οι αθλητές Μανάργια και Σιταρίδης γυμνάζονται με τον γνωστό προπονητή των σπριντ Γιώργο Δαστερίδη, ενώ η Κεπεσίδου με τον πολύπειρο προπονητή των αλμάτων Μανώλη Μητιλέτση.