Μέσα στο χάος της οικονομικής κρίσης που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι καιαπογοητευόμαστε, γκρινιάζουμε, αγανακτούμε και πολλοί καταλήγουν να έχουν καταθλιπτικές τάσεις και να αντιδρούν νευρικά σε κάθε δύσκολη συγκυρία, η κρίση έχει και τα καλά της.
Προσπαθούμε λοιπόν μέσα στην δύσκολη βιώσιμη καθημερινότητα μας να δούμε και τα θετικά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όσον το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς και να καταφύγουμε σε ένα διέξοδο ευτυχίας.
Μικρά, καθημερινά πράγματα που πριν μπορεί να τα διακρίναμε ίσως και ασήμαντα τώρα μας φαντάζουν ιδανικά και μας παρέχουν πρόσκαιρες στιγμές ευτυχίας.
Μία βόλτα στο πάρκο με την οικογένεια μας ή με τον σύντροφο μας είναι ανέξοδη και το φυσικό τοπίο και η ηρεμία του χώρου θα μας φέρει πιο κοντά. Λύσεις διεξόδου υπάρχουν πολλές και απλές. Ταινία στο σπίτι, παγωτό στην παραλία, μπίρα στο παγκάκι, πικ νικ στο βουνό ή στην θάλασσα, επιτραπέζιο παιχνίδι με την οικογένεια ή με φίλους στο σπίτι μας ενώνουν και ζούμε μικρές στιγμές ευτυχίας με ανθρώπους που αγαπάμε. Δεν χρειαζόμαστε ούτε τα εστιατόρια, ούτε τα μπαράκια και τις καφετερίες ούτε μεγαλεία.
Επιβιώνουμε πιο ποιοτικά και αγνά χωρίς την εμπορικότητα , την μεγαλομανία και την πλουτοκρατία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και να μας εισχωρήσουν υποσυνείδητα στην ζωή μας.
Αναστασία Μίχου