Με 54 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η 19η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, στις 14:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
– Επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (σύμφωνα με το άρθ. 77 του Ν. 3852/10).
– Χωροθέτηση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τροποποίηση σχετικής Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αρ. 1341/2011).
– Εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Α΄ Γυμνασίου Αρρένων». Έγκριση μελέτης και του τρόπου δημοπράτησης για την (Παράρτημα)-ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.560.000,00 ευρώ.
-«Ιατρική δημοτική δικτύωση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας – Health…thess…net». Πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013». Mε στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, o Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδίασε το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να το υλοποιήσει πιλοτικά σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες πολιτών (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, αποκλεισμένοι) του Δήμου που δεν έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας μέσα από την λειτουργία και ανάπτυξη Δημοτικών Ιατρείων.
– Διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση της Μελέτης Παρεμβάσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής και στο κτίριο της Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
– Έγκριση εγγραφής του Δήμου Θεσσαλονίκης ως μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες».
– Απαλλοτρίωση συνιδιοκτησιών που ρυμοτομούνται για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, τη διάνοιξη της οδού Νικ. Μάνου και πεζοδρόμου. Έγκριση υποβολής αιτήματος για τη χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ με συνολικό ποσό 4.370.572,50 ευρώ.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Τηλεόραση ΤV100.