Απέφυγε τελικά να απαντήσει η διοίκηση της Περιφέρειας, στο ερώτημα που της υποβάλαμε στο χθεσινό ΠΣ (2/7/12) για τη μονάδα εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμμάτων ανάμεσα στον Ξεριά και Γέροντα, και πιο συγκεκριμένα για ποιούς λόγους το Π. Συμβούλιο, με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και του Προέδρου του ΠΣ, είχε αρνηθεί στις 28-7-2011 να εγκρίνει την Μ.Π.Ε, αν έστειλε κάποιο έγγραφο για το θέμα στο ΥΠΕΚΑ, και τι ενέργειες θα κάνει για την άρση ή ανάκληση ή αναστολή εφαρμογής της Μ.Π.Ε. που ενέκρινε στις 4-5-2012 (δύο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μάη) ο ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, μέχρι το θέμα να ξαναέλθει προς συζήτηση στο ΠΣ, σύμφωνα με την απόφαση που πήραμε, με πρόταση προέδρου και περιφερειάρχη τον Ιούλιο του 2011, ότι το θέμα θα μπει στο ΠΣ για λήψη απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
Η διοίκηση αρκέστηκε στο να αναθέσει σε υπηρεσιακό παράγοντα να απαντήσει, ο οποίος δήλωσε ότι το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας προχωράει κανονικά και όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.
Καμία επανάπαυση και εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει για τις προθέσεις τοπικής και κεντρικής διοίκησης στο θέμα της διακίνησης των απορριμμάτων. Θα συνταχθούν με τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που κινούνται στο χώρο των σκουπιδιών και στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια.
Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής εγκατάστασης του σκουπιδότοπου, αλλά και γενικότερα όλων των εργαζομένων, όπου κι αν κατοικούν στην πόλη ή το χωριό, πρέπει να στοχεύει στην συνολική ανατροπή της πολιτικής που έχει στόχο τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, με το παράλληλο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Για το θέμα των σκουπιδιών, να μην επιτρέπει καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και της καύσης τους, που επιλέγουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την αύξηση των κερδών τους.
Οι Κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετη στα σχέδια παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες και καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σ’ αυτά τα σχέδια.
Ούτε βήμα πίσω. Αγώνας, αντεπίθεση για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και των παιδιών μας. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία όπου ο πλούτος που παράγετε θα ανήκει αποκλειστικά στους εργαζόμενους και θα προστατεύεται το περιβάλλον για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ