Λίγες ώρες μετά τα τροχαία δυστυχήματα στην περιοχή του Σουφλίου που κόστισαν τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Εγνατίας και ΑΕΓΕΚ για την κατασκευή του τμήματος Αρδάνιο – Μάνδρα, του κάθετου άξονα Έβρου. Πρέπει να σημειώθεί ότι στο έργο περιλαμβάνεται και η δημιουργία δύο νέων κόμβων στο Σουφλί. Ωστόσο, σε ερώτηση για το εάν μπορεί να επισπευθεί η κατασκευή των εν λόγω κόμβων, οι αρμόδιοι της Εγνατίας Οδού απάντησαν πως όχι, αφού προτεραιότητα έχουν όλες οι εργασίες και ιδιαίτερα το σε άθλια κατάσταση οδόστρωμα.

Η σύμβαση για αυτό το έργο πνοής, χρονικής διάρκειας 36 μηνών, υπογράφθηκε το μεσημέρι, στα γραφεία της Εγνατίας Οδού στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, της αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου, των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού.
Η κατασκευή έχει μήκος 37,5 χλμ. Αποτελείται από τα υποτμήματα Αρδάνιο – Λύρα (τμήμα Α), μήκους 13,8 χλμ. περίπου και Λύρα-Μάνδρα (τμήμα Β), μήκους 23,7 χλμ. περίπου. Το έργο έχει ως σκοπό τη μετατροπή της υφιστάμενης οδούς σε κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας, με παρακάμψεις των οικισμών Προβατώνα και Κορνοφωλιάς (συνολικού μήκους 7,7 χλμ), με Ανισόπεδους Κόμβους (του Πέπλου, της Θυμαριάς, του Φυλακτού, του Προβατώνα, της Λύρας, της Δαδιάς, της Κορνοφωλιάς, του βόρειου και νότιου Σουφλίου και της Μάνδρας), με την κατασκευή παράπλευρού οδικού δικτύου εκατέρωθεν του άξονα (περίπου 55 χλμ.) και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου. Οι εργασίες βελτίωσης αφορούν σε τμήματα της υφιστάμενης οδού Αρδάνιο-Μάνδρα στα οποία το ασφαλτικό οδόστρωμα εμφανίζει εκτεταμένες φθορές λόγω παλαιότητας.