Εκπαίδευση προσωπικού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και ιδιαίτερα τροχαίων, καθώς και προμήθεια σχετικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Κομοτηνής και της βουλγαρικής πόλης Κίρτζαλι, προβλέπει το πρόγραμμα «ΜediciNet».
Το «Μedicinet», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013″, είναι προϋπολογισμού περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ η δαπάνη για το νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι 850.000 ευρώ.
Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων και Βουλγάρων εταίρων, έγινε στην Κομοτηνή, με επικεφαλής της βουλγαρικής πλευράς τον διοικητή του νοσοκομείου «Dr Atanas Dafovski» του Κίρτζαλι, Τόντοφ Τσερκέζοφ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται εκπαίδευση προσωπικού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η προμήθεια εξοπλισμού όπως ηλεκτροκαρδιογράφων και θαλάμων αναζωογόνησης. Στο νοσοκομείο του Κίρτζαλι θα γίνουν, επίσης, προσθήκες στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ στο νοσοκομείο της Κομοτηνής το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (750.000 ευρώ) θα δαπανηθεί για την προμήθεια εξοπλισμού, όπως ένα τετρακίνητο ασθενοφόρο που θα κινείται με άνεση στον ορεινό κάθετο άξονα.
enikos.gr