Με το στόχο τη μεταρρύθμιση που έχει επειγόντωςανάγκη η ελληνική κοινωνία κατεβαίνει στις εκλογές τις 17 Ιούνη το κόμμα «Δημιουργία Ξανά», σταθερά μακριά από πελατειακές και συντεχνιακές υποχρεώσεις. Ακολουθώνταςτη μόνη πολιτική κουλτούρα που μπορεί να παράγει λύσεις και που σοφά ο λαός επιτάσσειμε το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, ακολουθώντας την πολιτική κουλτούρα των συνεργασιών, η «Δημιουργία Ξανά» ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο του Νομού Έβρου, σε συνασπισμό με τη «Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία». Το ψηφοδέλτιο κοσμούν οι
Στάθης Γρηγοριάδης, Άγγελος Νικολαϊδης, Μιχάλης Ρούσσος και Γιώργος Λάμπρου.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων το Έβρου.

Ο Στάθης Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1968 στην Ξάνθη από αγροτική οικογένεια η οποία μετανάστευσε στη Γερμανία έως το 1978, oπότε επέστρεψε στο Μαγικό Ξάνθης. Εκεί μεγάλωσε και ανακάλυψε την κλίση του στην τεχνολογία και την πληροφορική. Σπούδασε το 1987 Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό. Είναι παντρεμένος και ζει με τη σύζυγό του Ρούλα Τζοδούρη, στην Αλεξανδρούπολη και είναι περήφανος πατέρας δύο παιδιών 11 και 8 ετών.
Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ξεκινώντας από αγρότης, μετά  εργάτης, φυσικός, προγραμματιστής και εκπαιδευτής. Τον Απρίλιο του 1998 δημιουργεί  με συνεργάτες νέους επιστήμονες από τη Θράκη  την Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., μια από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών & τεχνολογίας στην περιοχή, με υποκαταστήματα στην Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Κομοτηνή και εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία με το Forthnet-Nova Group. Η εταιρία διαθέτει μια ομάδα 30 συνεργατών που δραστηριοποιούνται καθημερινά στον ιδιωτικό στίβο της τεχνολογίας της πληροφορικής και την εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις της Θράκης.
Τον Απρίλιο του 2012 γνωρίζει τη Δημιουργία Ξανά! Πείθεται από τις προτάσεις και θέσεις του νέου αυτού πολιτικού  χώρου και για πρώτη φορά εκφράζεται πολιτικά. Έχει την πεποίθηση ότι η πολιτική στη χώρα μας θα πρέπει να εκφραστεί και από ενεργούς πολίτες που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Πιστεύει βαθιά ότι η χώρα μας και ιδιαίτερα η περιφέρειά της, διαθέτει  ανεξάντλητους πόρους και δυνάμεις, που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. Το όραμα των ενεργών πολιτών μπορεί να αλλάξει το μέλλον των παιδιών μας, που δικαιούνται να ζήσουν σε μια ανθρώπινη, αξιοκρατική, δίκαιη και δημιουργική κοινωνία.

Ο Άγγελος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Νέα Ορεστιάδα το 1974. Έχει πτυχίο από το Δημόσιο ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης (Ειδικός Πωλητής) και πτυχίο αγγλικής από το πανεπιστήμιο Οξφόρδης. Υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα και απολύθηκε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ενώ από φέτος είναι πάλι φοιτητής στο τμήμα σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Από την ηλικία των 19 ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του πατέρα του στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, ενώ μετέπειτα εργάστηκε στα πολυκαταστήματα “Λαμπρόπουλος” και “Φωκάς” ως προϊστάμενος τμήματος, αλλά και ως υπεύθυνος καταστημάτων λιανικής στην “Sarah Lawrence AE”. Παράλληλα με την κύρια εργασία του, ασχολήθηκε έντονα με την ελληνική παράδοση, ως μέλος χορευτικών συγκροτημάτων. Από το 1999 ξεκίνησε την έρευνα και την καταγραφή της παράδοσης των Γκαγκαβούζηδων προσφύγων από την Ανατολική Θράκη, καταγραφές που παρουσιάστηκαν τμηματικά σε όλη την Ελλάδα και με τη μορφή παραστάσεων από τον  σύλλογο της Άνω Οινόης Ορεστιάδας «Το Κρασοχώρι». Το 2002 ξεκίνησε να διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 2005 άρχισε να διδάσκει και την ιδιαίτερη παράδοση των Γκαγκαβούζηδων σε σεμινάρια στην Ελλάδα αλλά και σε Γερμανία, Καναδά και ΗΠΑ.
Η περίοδος αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους τους Έλληνες και ο Άγγελος τη βιώνει προσωπικά. Έτσι αποφάσισε να συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογικές διαδικασίες. Το κάνει γιατί πιστεύει πως επιτέλους πρέπει να αλλάξουν πράματα σε αυτό τον τόπο. Πιστεύει πως επιτέλους πρέπει να κυριαρχήσει η λογική και η αλήθεια. Ο τόπος, λέει, χρειάζεται δύο λέξεις που τελευταία έχουν ξεχαστεί. «Δημιουργία, ξανά!».

Ο Μιχάλης Ρούσσος γεννήθηκε το 1981 στην Τρίπολη Αρκαδίας, λόγω μετάθεσης του στρατιωτικού πατέρα του. Τα περισσότερα χρόνια του μέχρι την ενηλικίωση τα έζησε στο Διδυμότειχο Έβρου όπου και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο.
Από μικρός στα «βάσανα» εργάστηκε από τα 17 σε διάφορα bar και club του Έβρου αλλά και της Θεσσαλονίκης. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2005 ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός πεζικού. Είναι κάτοχος Bachelor in Business Administration από το Middlesex University-DEI. Στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του μπήκε στο χώρο των συμβούλων επιχειρήσεων, ενώ από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Έντονα πολιτικοποιημένος αλλά ποτέ κομματικοποιημένος, επέλεξε τη “Δημιουργία, ξανά!” μετά από έντονο προβληματισμό καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «υποστηρίζοντας τη δημιουργία, ξανά! υποστηρίζουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς».

O Γιώργος Λάμπρου γεννήθηκε το 1961 στο Καταφύγι Καρδίτσας, το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της  οικογένειας. Μετά το Λύκειο  κατέβηκε στην Αθήνα  κάνοντας δεκάδες δουλειές στον αγώνα για την επιβίωση. Θητεία στο πεζικό και στη συνέχεια κυρίως τουριστικά επαγγέλματα ενώ παράλληλα ασχολείται ημι-επαγγελματικά με τη μελισσοκομία. Από μικρός στα «βάσανα», γάμος στα 25 και λίγο αργότερα δυο πανέμορφες και πανέξυπνες κόρες.
Με τη «ΔΡΑΣΗ» ασχολήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου, ήταν και η πρώτη φορά που έγινε ενεργό μέλος σε πολιτικό κόμμα, όπως λέει χάρη στον Μάνο που τον ξεσήκωσε πείθοντάς τον ότι «αν θέλεις να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο δεν αρκεί να το λες αλλά πρέπει και να το κάνεις…..»
Μέλος της Εκτελεστικής  Επιτροπής από το 1ο  συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ, αποφάσισε να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο  «κατεβαίνοντας» ως υποψήφιος βουλευτής  στο νομό του Έβρου. Με την ελπίδα  ότι,  ίσως,  μπορεί κι αυτός να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για το μέλλον αυτού του τόπου!