Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εκδήλωση κι έκθεση φωτογραφίας – ζωγραφικής υπό τον τίτλο «ΟΙΚΟΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 2012» με θέμα «ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», στον αύλιο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Μαΐστρο.
Οι μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού παρουσίασαν τις εργασίες τους, φωτογραφίες και ζωγραφιές, που στόχο είχαν να εκφράσουν το δικό τους μήνυμα και προβληματισμό για το νερό, ενώ μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα γιόρτασαν με τον τρόπο τους την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Οι εργασίες τους εκτίθενται από σήμερα στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι καλύτερες βραβεύτηκαν.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη. Δήλωσε σχετικά «Οι μαθητές ασχολήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ένα θέμα, που φέτος ήταν το νερό. Είμαστε σήμερα εδώ να δούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, τις οποίες στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Γιατί στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας, αυτής της πόλης, την οποία πρέπει να τη φροντίζουν, να την αγαπούν και να τη νοιάζονται. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση των παιδιών, με τραγούδια, χορούς, μουσική. Κυρίως είχαμε τη χαρά και τη συγκίνηση να δούμε τα έργα της ζωγραφικής και της φωτογραφίας. Μιλάμε για έργα τέχνης, κι εμείς οφείλουμε αυτήν ακριβώς την προσπάθειά τους να την αναδείξουμε, και θα το κάνουμε.»
Απευθυνόμενη στους μαθητές η κα Νικολάου είπε «Είστε τυχεροί, κι οι μαθητές κι οι δάσκαλοι, που συμμετέχετε σε τέτοιες δράσεις. Είδαμε τα έργα σας, όλα είναι καταπληκτικά. Είναι τόσο ωραίες οι δουλειές σας που η πρόταση να γίνει λεύκωμα-ημερολόγιο, να αποτυπωθούν, να μείνουν όλες αυτές οι δουλειές ως υλικό και για τους επόμενους, με βρίσκει σύμφωνη και θα υλοποιηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ωραία γιορτή που ετοιμάσατε σήμερα και τη χαρά που δώσατε σε όλους μας να την παρακολουθήσουμε.»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Image and video hosting by TinyPic