O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τον Καβαλιώτη βιολονίστα Γιάννη Κεραμίδη και την Κομοτηναία πιανίστα Ευανθία Κυριαζίδου την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Θα ερμηνευτούν κορυφαία έργα που αντιπροσωπεύουν τρεις μεγάλες εποχές της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής: η σονάτα σε Μι ελάσσονα του Mozart από την Κλασική εποχή, η Τρίτη σονάτα σε Ρε ελάσσονα του Brahms από την Ρομαντική περίοδο και η σονάτα σε Ρε μείζονα του Prokofiev από τον 20ό αιώνα.
Ο Γιάννης Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1979. Ξεκίνησε μουσική σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην τάξη βιολιού του Χρ. Βλάχου. Από το 1998 παρακολουθεί μαθήματα δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή βιολιού Στέλιο Καφαντάρη στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Το 2002 εισάγεται στην Staatliche Hochschule für Musik Trossingen της Γερμανίας στην τάξη του Rudolf Rampf. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο σολιστικό και μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα, λαμβάνοντας τον τίτλο του Διπλωματούχου Καθηγητή Βιολιού ενώ, το 2009, αποκτά μεταπτυχιακό δίπλωμα από την ίδια σχολή στην κατεύθυνση «Μουσική Δωματίου» με την Prof. Kamilla Schatz. Έχει παρακολουθήσει master classes με φημισμένους μουσικούς όπως οι: Albrecht Breuninger (Γερμανία), Ara Malikian (Αρμενία), Eugene Sarbu (Ρουμανία), Guinka Guikskova (Βουλγαρία), Gorjan Kosuta (Σλοβενία) και Riza Yildiz (Τουρκία). Το 2005 ιδρύει το «Streicher Quarttet Astris» (κουαρτέτο εγχόρδών), με το οποίο έδωσε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, ερμηνεύοντας μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ως σολίστ και ως μέλος ensemble μουσικής δωματίου σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Σκωτία και Ελλάδα. Το 2009 συνέπραξε με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην όπερα του R. Wagner «Tannhäuser», μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το 2011 σε συνεργασία με τον πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη παρουσίασαν ένα κύκλο συναυλιών Μουσικής Δωματίου με σονάτες για βιολί και πιάνο. Ο Γιάννης Κεραμίδης δίδαξε βιολί στη Μουσική Σχολή του Haussach. Από το 2010 εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
Η Κομοτηναία πιανίστα Ευανθία Κυριαζίδου ξεκίνησε μουσική με τον πατέρα της, σε ηλικία 9 χρονών. Μετά τα πτυχία Πιάνου και Θεωρητικών συνέχισε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Ειδική Διάκριση”. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Mozarteum Salzburg από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Έχει μελετήσει με τους πιανίστες Λάμπη Βασιλειάδη, Βίνια Τσόπελα, Δόμνα Ευνουχίδου, τον Rolf Plagge στο Σάλτσμπουργκ και τελευταία με τον διάσημο πιανίστα Dr. Matti Raekallio στο Ανόβερο της Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια πιάνου με τους Υ. Solomon, M. Moguilevsky, Martjin van den Hoek, Λ. Ευσταθιάδου, σύνθεσης με τον Δρ. Ντίνο Κωνσταντινίδη και ανάλυσης έργων 20ού και 21ου αιώνα. Η Ευανθία Κυριαζίδου υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου στο Tμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης καθώς και του Μουσικού Σωματείου «Τζίνα Μπαχάουερ», κατόπιν του ομώνυμου διαγωνισμού (Αθήνα 2005), για σπουδές στο εξωτερικό. Η συναυλιακή της δραστηριότητα περιλαμβάνει κοντσέρτα με την ορχήστρα Δωματίου της Μπρατισλάβα, τη Συμφωνική ορχήστρα Νέων “Δημήτρης Μητρόπουλος”, τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα της Βουλγαρίας καθώς και σόλο ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία. Σαν μέλος συνόλου μουσικής δωματίου, έχει δώσει αρκετές συναυλίες, μεταξύ των οποίων και για την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ, ενώ, σαν πιανίστα-συνοδός συνεργάστηκε με την όπερα Landestheater του Σάλτσμπουργκ, χορωδίες και λυρικούς τραγουδιστές σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία.