Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων.
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη της Καβάλας.
Συνελήφθησαν, για αυτήν την υπόθεση, την Τετάρτη το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, δύο ανήλικες, ηλικίας 13 και 11 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 10χρονου, μέλους της οργάνωσης, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.
Αναλυτικότερα, το πρωί της Τετάρτης, τα δύο κοριτσάκια μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στην Καβάλα, αλλά έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια και δεν έκλεψαν το παραμικρό. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι το ίδιο απόγευμα, εντόπισαν τις δύο δράστιδες στην Καβάλα και τις συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο ανήλικες μαζί με τον 10χρονο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια της Καβάλας. Προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της ομάδας ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετικές συνθέσεις, από την 16-4-2012, έκαναν δέκα διαρρήξεις σπιτιών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων από τις διαρρήξεις τα διέθεσαν σε έναν 38χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.