Τους Μεταξάδες, Ασημένιο, Χειμώνιο και Θούριο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Γεροντόπουλος. Παρά τα πολλά χιλιόμετρα και την σωματική κόπωση η αίσθηση που μένει είναι γλυκιά, γιατί υπάρχει αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει η παράταξη να δώσει λύση στο Ελληνικό ζήτημα. Οι κάτοικοι του Έβρου θέλουν οπωσδήποτε στις 18 Ιουνίου να έχει η χώρα κυβέρνηση και έχουν πεισθεί πως μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να την γλυτώσει από την ακυβερνησία. Αρνητικά σχόλια μεταφέρονται, για την ενέργεια αρχηγού κόμματος να πάρει την έδρα από τους Εβρίτες υποψηφίους, ενώ οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, υπαίτιο για την ακυβερνησία.
Δυστυχώς κάποιοι δεν άκουσαν τα μηνύματα της κοινωνίας και οδήγησαν τη χώρα σε νέα περιπέτεια. Υπάρχουν όμως και δύο θετικά νέα σημεία που πρέπει να επισημάνουμε:
• Πρώτον, ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πια, πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία. Κάποτε η ΝΔ ήταν μόνη στην Ευρώπη που τα έλεγε αυτά. Τώρα τα λένε όλο και περισσότεροι. Ήλθε η ώρα που δικαιώνεται η παράταξη. Αρκεί, βέβαια, να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη…
• Και δεύτερον, ότι η Πατρίδα μας, Ελλάδα και Έβρος, διαθέτουν πολλές, πάρα πολλές, ανεκμετάλλευτες πηγές, καίρια γεωστρατηγική θέση και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτά όλα, όμως, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μέσα στην Ευρώπη, όχι έξω από αυτήν.
Αρκεί να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν: Σπατάλη, Διαφθορά, Αναξιοκρατία, Ατιμωρησία, Πελατειακές σχέσεις και Κρατισμός. Οι αμαρτίες, της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Αρκεί αυτή τη φορά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να μην βρεθούμε διχασμένοι. Να ενωθούμε και να επιλέξουμε σωστά!!