Εσείς στην κυβέρνηση (την επόμενη και την προηγούμενη) να ψάχνετε για φόρους κι εμείς ελληνικές πατάτες για να φάμε. . .

Λίγο πριν κλείσουν τα σούπερ μάρκετ (υπεραγορές στα Ελληνικά) βρέθηκα να κάνω τα ψώνια μου. Είχα πάει σε τρία σούπερ μάρκετ νωρίτερα, γιατί μου αρέσει να πηγαίνω για να κάνω και τη βόλτα μου, αλλά πάντα τις «καλές» αγορές τις κάνω από το Ελληνικών Συμφερόντων. Έτσι κάνω χρόνια.

Στη λίστα με τα ψώνια πατάτες, γιαούρτι και σκόρδο για να γίνει το τζατζίκι, μιας και αύριο θα κάνουμε το τραπέζι σε φίλους.

Και αφού θα πήγαινα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σούπερ μάρκετ, είπα να πάρω από εκεί τα προϊόντα για το φιλικό τραπέζι. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα. Και μιας και μένω σε περιοχή όπου παράγει σκόρδα, πατάτες και γιαούρτι είπα ότι θα βρω ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δυστυχώς όμως εκτός από το γιαούρτι δεν βρήκα άλλα ελληνικά προϊόντα. Οι πατάτες ήταν Αιγύπτου και τα σκόρδα Αργεντινής.

Και ρωτάω λοιπόν, τους αυριανούς μας Υπουργούς και τους Υπουργούς που πέρασαν: «Το θέμα σας είναι να μας φορολογήσετε ή να μας προστατεύσετε»;
Γνωρίζω πολύ καλά κύριοι ότι λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούμε να βάλουμε περιορισμούς στις εισαγωγές. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η αγορά είναι ελεύθερη και μεγάλη.

Το πρόβλημα κύριοι Υπουργοί δεν είναι η μόνο η φορολογία. Είναι κι αυτή η τιμημένη η παραγωγή των Ελλήνων που δεν φτάνει ποτέ στην ελληνική αγορά. Και μη μου πείτε ότι εξαντλήθηκαν οι πατάτες στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και τα σκόρδα ότι πουλήθηκαν όλα. . .

Υ.Γ. Το να αγοράζουμε από ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί κατά την άποψή μου υποχρέωση του κάθε Έλληνα. Το να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα είναι υποχρέωσή μας. Είναι όμως και αποτέλεσμα της πραγματικής θέλησης των κυβερνήσεων να διασφαλίζει και τη διάθεσή τους. Τρόποι υπάρχουν. Άλλωστε για να βάλουν το χαράτσι στα ακίνητα βρήκαν τρόπο. . .

Καληνύχτα σας κύριοι.

Γιάννης Τομαδάκης