Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες της Καβάλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Γεωργιανών, ηλικίας 39 και 32 ετών, για διακεκριμένες κλοπές, καθώς επίσης και σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 34 και 46 ετών, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, μετά από έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δύο Γεωργιανοί, το πρωί της 5-8-2010 διέρρηξαν δύο σπίτια στην Καβάλα, από τα οποία αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Από την εξέλιξη της έρευνας, πρόκυψε επίσης ότι οι δύο άλλοι δράστες χρησιμοποίησαν το κινητό τηλέφωνο, που είχαν αφαιρέσει οι υπήκοοι Γεωργίας από τις οικίες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο 34χρονος Έλληνας κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για τυχόν συμμετοχή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής.