Το θεατρικό έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, παρακολούθησαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας (Γυμνάσια Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Τυχερού, Άνθειας και ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης).
«Η θεατρική εμπειρία σάς δίνει τη δυνατότητα να στοχαστείτε, όχι μόνο πάνω στην τέχνη, αλλά και πάνω στους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος λειτουργεί μέσα στον κόσμο του. Πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, εδώ στην Ελλάδα γεννήθηκε το θέατρο και η δουλειά του ηθοποιού. Από τότε μέχρι σήμερα αμέτρητοι ηθοποιοί σ’ όλο τον κόσμο υποδύονται πως είναι κάποιοι άλλοι, βοηθώντας τους ανθρώπους να καταλάβουν τον εαυτό τους και τον κόσμο στον οποίο ζουν, γιατί κατανοώντας τον μόνο τότε μπορούν να τον αλλάξουν και να τον κάνουν καλύτερο» είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη μιλώντας στους μαθητές πριν την έναρξη των παραστάσεων.
«Μέσα από την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης και με την καθοδήγηση του θεατρόφιλου δασκάλου του, ο μαθητής διδάσκεται πολλά, βιώνει εμπειρίες, μαθαίνει να είναι διακριτικός, συνεπής και προσεκτικός απέναντι στα επίπονα ανθρώπινα έργα, να εκτιμά τις ανθρώπινες δυνατότητες, να κατανοεί τις ανθρώπινες αδυναμίες και να προβληματίζεται σε βασικά θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης» πρόσθεσε η κ. Νικολάου.
Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας με ώρες έναρξης 9 το πρωί και 12 το μεσημέρι, για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.
Μετά τη λήξη της κάθε παράστασης ακολουθεί σχετικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους μαθητές.