«Το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εγκατάσταση του υγροποιημένου Φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή υλοποίηση του έργου». Τα παραπάνω σχολίασε σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κωστής Σιφναίος, διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου. «Η σειρά μελετών που αφορούν την αδειοδότηση του έργου προχωρά με κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε ο κ Σιφναίος μιλώντας για την εξέλιξη του έργου, ενώ εκτίμησε πώς τέλος του μήνα θα κατατεθεί η μελέτη επικινδυνότητας στο υπουργείο Ενέργειας και στην συνέχεια τον Απρίλιο η ΜΠΕ. Ο κ.Σιφναίος μίλησε για το επενδυτικό σχέδιο του προτεινόμενου Σταθμού Υγροποιημένου Φ.Α Αλεξανδρούπολης σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ.
Δήμας «εάν δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα δεν μπορούμε να συζητάμε για τα αντισταθμιστικά του πετρελαιαγωγού»
«Εάν δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα δεν έχει νόημα να συζητάμε για τα αντισταθμιστικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας από τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Η συζήτηση με τα αντισταθμιστικά οφέλη του πετρελαιαγωγού είναι παλαιά ιστορία, αλλά πρέπει το έργο να προχωρήσει για να πάρει μια δυναμική αυτή η συζήτηση», δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Trans-Balkan Pipeline Χρήστος Δήμας από την Αλεξανδρούπολη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΑ.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις του πετρελαιαγωγού ο κ Δήμας σημείωσε ότι, «Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 εάν και με μικρότερο ρυθμό η εταιρεία δούλευε και προχωρούσε κανονικά, ενώ μετά την έγκριση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τα περιβαλλοντικά, προχώρησαν οι διαδικασίες προκειμένου να γίνουν οι δημόσιες διαβουλεύσεις τόσο στον Έβρο όσο και στην Βουλγαρία», υπογραμμίζοντας πώς η Βουλγαρική κυβέρνηση έβαλε «φρένο» ξαφνικά στο έργο, με επιστολή της που έστειλε στην Ρωσική και την Ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας την θέληση της να αποχωρήσει από την τριμερή συμφωνία του αγωγού.
Ο κ. Δήμας υποστήριξε ότι, τόσο η Ρωσική, όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες της βουλγαρικής πλευράς, ενώ εκτίμησε πώς θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις κυβερνήσεις για να έρθουν σε διαβουλεύσεις για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Εφ. «Η Γνώμη»