«ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ JESSICA – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ»

Αλεξανδρούπολη, 22 Μαρτίου 2012,
Ξενοδοχείο Alexander (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής)
Ώρα Έναρξης: 10:00

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

Ο χρηματοδοτικός μηχανισμός JESSICA, αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αφορά την αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, με σκοπό την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές. Αντικείμενο της πρωτοβουλίας αποτελεί η υλοποίηση επενδύσεων, υπό μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, σε έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων σχεδίων για την προαγωγή βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς σε σχέση με τα βασικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας JESSICA και τον προγραμματισμό δράσης του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης που έχει συσταθεί από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά και να υποβάλλουν ερωτήματα.