15 κάτοικοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας – Ενας είναι σοβαρά- Τι καταγγέλει στο Νewsit o εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων.
Αγριες συμπλοκές μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων έγιναν σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο φυλάκιο που έχουν στήσει οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Οπως καταγγέλει στο Newsit o εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων, Τόλης Παπαγεωργίου «ξαφνικά και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση με τοπικους παράγοντες παρουσία της αστυνομίας εμφανιστηκαν μπροστά μας 1.000 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία. Η αστυνομία μας είπε πως έχει δύναμη μόνο 5 αντρών και πως δεν μπορεί να μας προστατέψει και εγκατέλειψε τον χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές καθώς μας επιτέθηκαν οι εργάτες με πέτρες και ξύλα. Τραυματίστηκαν 10 με 15 άτομα ανάμεσά τους και γυναίκες και όλοι τους είναι στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας απο τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.