Συνελήφθη 14χρονος τσαντάκιας, γνωστός στην αστυνομία για άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιαστήκαν εννέα περιπτώσεις αρπαγής τσαντών
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν συστηματικά σε αρπαγές τσαντών, ηλικιωμένων γυναικών, στην πόλη της Καβάλας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 20, 17, 19 και 17 ετών και ενός 14χρονου Αλβανού, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της ομάδας ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετικές συνθέσεις, το τελευταίο δίμηνο, προέβησαν σε εννέα αρπαγές τσαντών ηλικιωμένων γυναικών, στην πόλη της Καβάλας, με συνολική λεία, το χρηματικό ποσό των 305 Ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Στο πλαίσιο της αστυνομική έρευνας, βρέθηκαν τέσσερις από τις τσάντες που αφαίρεσαν οι δράστες και μέρος από τα αφαιρεθέντα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, τα οποία και αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 14χρονου, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.
Τέλος, σημειώνεται ότι, ο 14χρονος δράστης, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές, για περιπτώσεις κλοπών.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή των μελών της ομάδας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.