ΕΞΩ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

Στη δημοκρατία, οι κοινωνίες αποφασίζουν για το μέλλον τους και την ανάπτυξη που θέλουν για τον τόπο τους και όχι οι πολυεθνικές και οι υπάλληλοι τους.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι πολίτες της Θράκης στο συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Θράκης, στο οποίο κάλεσε στις 7/3/2012 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, η Διανομαρχιακή Επιτροπής Εβρου-Ροδοπης. Η τοπική κοινωνία έδωσε τη δική της απάντηση στους χρυσοθήρες και στα παπαγαλάκια τους, τα ξεπουλημένα στα χρυσωρυχεία τοπικά ΜΜΕ. Στους βουλευτές του νομού οι οποίοι από τη μια ψελλίζουν πως είναι μαζί του, αλλά δεν τολμούν ούτε να παρευρεθούν σε οποιαδήποτε δράση ενάντια στα χρυσωρυχεία. Ούτε τόλμησαν βέβαια, να ψηφίσουν ενάντια στα μνημόνια και τους νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στις πολυεθνικές τύπου El Dorado (βλέπε fast track, πλήρη παραχώρηση μεταλλευτικών δικαιωμάτων, δημόσιας γης, κ.λπ.).
Όλοι αυτοί θεωρούσαν τους πολίτες της Θράκης, εξαθλιωμένους ιθαγενείς που με ψίχουλα και καθρεφτάκια, θα ξεπουλήσουν το μέλλον των παιδιών τους στα χρυσωρυχεία και θα στριμωχτούν στην ουρά για λίγες θέσεις εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή θα χαθούν πολλαπλάσιες από άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Για άλλη μια φορά, θα τους διαψεύσουμε!
Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης