Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Αλβανίας, για διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα-σούπερ μάρκετ στη Καβάλα.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη ομοεθνή συνεργό τους.
Οι συλληφθείς Αλβανός και ο συνεργός του ο οποίος αναζητείται, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές,
για το ίδιο αδίκημα.
Συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 18χρονος Αλβανός και μία 17χρονη Αλβανίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε σούπερ μάρκετ της πόλης, ενώ αναζητείται ο 28χρονος, ομοεθνής συνεργός τους. Η 17χρονη κατηγορείται επιπλέον για παράνομη είσοδο στη χώρας μας.
Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε σούπερ μάρκετ της πόλης και αφαίρεσαν τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ένα ψηφιακό δίσκο (CD – ROM) και ένα χυμό, συνολικής αξίας 100 ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους, πέταξαν τα κλεμμένα και ξεκίνησαν να τρέχουν.
Μία μέρα μετά την κλοπή επέστρεψαν στο σούπερ μάρκετ, πριν προλάβουν όμως να κάνουν το παραμικρό έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους και έφυγαν άρον άρον.
Οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ, ειδοποίησαν την αστυνομία, και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν τον 18χρονο και τη 17χρονη φίλη του.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετικές συνθέσεις, τις τελευταίες είκοσι μέρες, έκλεψαν από ακόμα δύο σούπερ μάρκετ της Καβάλας, 2 συσκευασίες με έμπλαστρα, 4 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας περίπου 300 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι ο 18χρονος συλληφθείς και ο 28χρονος συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.