Συνολικά 121 κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» εις βάρος παράνομων μικροπωλητών, ήταν ο απολογισμός των νέων εξορμήσεων της δημοτικής αστυνομίας που συνεχίζονται αδιάλειπτα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην περιοχή της Ροτόντας και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κατασχέθηκαν δεκάδες ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, επώνυμης πολυεθνικής εταιρίας, είδη ένδυσης, μικροαντικείμενα οικιακής χρήσης και άλλα είδη όπως φορτιστές, μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας και ρολόγια, όλα προϊόντα απομίμησης.
Συγκεκριμένα άνδρες της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν για το χρονικό διάστημα από 24/2/2012 μέχρι 1/3/2012 πέντε νέες εξορμήσεις στο ιστορικό κέντρο, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου των «σεντονιών».
Αναλυτικά διενεργήθηκαν έλεγχοι:

– Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), όπου έγιναν συνολικά πενήντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών (είκοσι την Παρασκευή και τριάντα το Σάββατο). Κατασχέθηκαν ζεύγη αθλητικών παπουτσιών, απομιμήσεις της γνωστής εταιρίας NIKE, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και γυαλιά ηλίου. Τα προϊόντα καταμετρήθηκαν και στη συνέχεια αφού μεταφέρθηκαν με απορριμματοφόρο όχημα στις αποθήκες του Δήμου καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
– Την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες, στην περιοχή του Μπιτ Παζάρ, όπου έγιναν συνολικά πενήντα τέσσερις κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα απομίμησης, καθώς και παλιά ενδύματα και είδη οικιακής χρήσης τα οποία αφού καταμετρήθηκαν καταστράφηκαν άμεσα με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου.
– Την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, και ώρα 13:00΄, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), όπου έγιναν δεκατέσσερις κατασχέσεις σε βάρος μικροπωλητών. Οι κατασχέσεις αφορούσαν είδη κινητής τηλεφωνίας που ήταν προϊόντα απομίμησης, καθώς και αθλητικά παπούτσια, απομιμήσεις της γνωστής εταιρείας NIKE. Τα παράνομα προϊόντα καταστράφηκαν άμεσα με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου. Την ίδια μέρα, στις 16:00΄, διενεργήθηκε έλεγχος κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, όπου έγιναν τρεις κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν κυρίως ζώνες και τσάντες, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών. Τα παράνομα προϊόντα καταμετρήθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου.
Οι έλεγχοι, της Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται σε καθημερινή βάση σε όλα τα καίρια σημεία της πόλης, όπου πραγματοποιούνται πολλές επιπλέον κατασχέσεις, ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.
«Προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας να περιορίσουμε τη δραστηριότητα του παραεμπορίου που πλήττει τους επαγγελματίες της πόλης. Ωστόσο πρέπει να επαναλάβουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη η συνδρομή των συμπολιτών μας οι οποίοι πρέπει να υιοθετήσουν σωστή καταναλωτική συμπεριφορά και να μην αγοράζουν προϊόντα απομίμησης, τα οποία μπορεί να είναι φτηνότερα, αλλά είναι κάκιστης ποιότητας και πολλές φορές επικίνδυνα για την δημόσια υγεία» δήλωσε η Καλυψώ Γούλα.