Πριν λίγα λεπτά (00:40) παραδόθηκε στους αστυνομικούς ο 52χρονος ο οποίος κρατούσε ομήρους από το μεσημέρι της Πέμπτης δύο υπαλλήλους εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.

Ο 52χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς, ενώ νωρίτερα είχε λάβει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα.

Τα δύο άτομα που βρέθηκαν σε ομηρία, είναι καλά στην υγεία τους.

Ο άνδρας το μεσημέρι της Πέμπτης πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε το πρώην αφεντικό του, έναν εργαζόμενο κι έναν αστυνομικό, ενώ κράτησε ομήρους δύο εργαζομένους του εργοστασίου που εργαζόταν κι ο ίδιος μέχρι πριν από οκτώ μήνες.

Αίτημά του ήταν να επαναπροσληφθεί στο εργοστάσιο και να του καταβληθεί η αποζημίωση όπως ανέφερε.

Η υπόθεση της ομηρίας η οποία είχε διάρκεια σχεδόν δώδεκα ώρες, απασχόλησε ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για το περιστατικό το απόγευμα της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρία της οποίας τραυματίστηκε μέτοχος και υπάλληλος.
Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Σήμερον περί ώρα 13.00 ο Μ. Δ. ετών 52 εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα στο εργοστάσιο της εταιρίας Helesi AE στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου 52 ετών, και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Emil I. M., ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Συμβούλιο, στο λαιμό, στο χέρι και στα πλευρά. Αιμόφυρτος ο τελευταίος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε αλλά, η παρέμβαση άλλων εργαζομέων επέτρεψε τη σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρά δύο άλλους εργαζομένους και «οχυρώθηκε» στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων. Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γ. Δημήτριος 64 ετών και Δ. Θεοφάνης ετών 51. Ο δράστης εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 εώς την απόλυσή του, την 31.08.2011 καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας.




Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες εθνοφύλακας είχε μπει με αυτόματο στρατιωτικό όπλο στο αστυνομικό τμήμα Σουφλίου, λόγω της κατάστασης ανεργίας που βρισκόταν.