ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ
Αλεξανδρούπολη, 13/2/2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το «Επιμελητήριο Έβρου», έχοντας υπόψη:
1.Την διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 3ζ του Νόμου 2081/1992 περί του θεσμού των Επιμελητηρίων (ΦΕΚ 154/Α/10-9-1992), όπως τούτο τροποποιήθηκε με το άρθρο 22 του Νόμου 3419/2005 (ΦΕΚ 297/Α/6-12-2005),
2.Την με αριθμό 4/8-2-2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου για την πρόσληψη ενός Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη, είτε με σύμβαση έργου, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου σε νομικά ζητήματα καθώς και υποστήριξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Την πρόσληψη ενός ειδικού επιστημονικού συνεργάτη και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα προκήρυξη.
Η συνεργασία με τον Ειδικό Επιστημονικό Συνεργάτη θα είναι είτε με σύμβαση έργου, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η δε θητεία του λήγει με την λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου που τον προσέλαβε.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1.Αντικείμενο εργασίας.
Ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Έβρου θα έχει την ευθύνη της κάλυψης των γενικών νομικών θεμάτων των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Επιμελητηρίου Έβρου, ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων αρχών σε όλες τις υποθέσεις του. Θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και ενημέρωσης των νομικών ζητημάτων και θα υποβάλλει προτάσεις και γνωμοδοτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου και τα μέλη του. Θα υποστηρίζει το καθημερινό έργο της Διοικητικής Επιτροπής και θα χειρίζεται οποιοδήποτε άλλο θέμα αυτή του αναθέσει. Το αντικείμενο του έργου του θα περιγραφεί αναλυτικότερα στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί.
Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται στο Γραφείο της Νομικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Έβρου και στα αρμόδια Δικαστήρια, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

2.ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
Α)Να είναι Δικηγόροι μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης ή Ορεστιάδας με πενταετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία.
Β)Να γνωρίζουν πολύ καλά τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.
Γ)Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί απ’ αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι, να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
Δ)Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μη τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
Ε)Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Ν.1256/82 του Κώδικα Δικηγόρων.
ΣΤ)Να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά ή συστηματικά με αμοιβή κατά υπόθεση σε άλλο Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα, να μη λαμβάνουν πάγια περιοδική αμοιβή από Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα από άλλη έμμισθη θέση.
Ζ)Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1982.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Σύμφωνα με τα παραπάνω, κάθε ενδιαφερόμενος, πρέπει να υποβάλλει από 14/2/2012 έως και 28/2/2012 τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Έβρου (οδός Λ. Δημοκρατίας, αριθμός 307, 1ος όροφος) φάκελο με τα εξής δικαιολογητικά:
Α. Αίτηση συμμετοχής στην επιλογή.
Β. Πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
Γ. Επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δ. Επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίων ξένων γλωσσών.
Ε. Πιστοποιητικό του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο υπάγεται από το οποίο να προκύπτει ο χρόνος απόκτησης της δικηγορικής ιδιότητας και ότι ο υποψήφιος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση.
ΣΤ. Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή, ότι ο υποψήφιος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά ή συστηματικά με αμοιβή κατά υπόθεση σε άλλο Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα και δεν λαμβάνει πάγια περιοδική αμοιβή από Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα.

Ζ. Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή, ότι δεν έχει καταδικαστεί για καμία αξιόποινη πράξη ή σε αντίθετη περίπτωση «έχει καταδικαστεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις».
Η. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Θ. Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής του δράσης.
Ι. Για τις ειδικές κατηγορίες (πολυτέκνων, αναπήρων κλπ), πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν την ιδιότητα.
Για την πρόσληψη του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Έβρου λαμβάνονται υπόψη η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η εξειδίκευσή του στο αντικείμενο της απασχόλησης, η επαγγελματική του πείρα και επάρκεια και η γνώση ξένων γλωσσών, που συνεκτιμώνται με την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, τις βιοτικές του ανάγκες, την ηλικία και την πρόβλεψη της εξέλιξής του. Κρίσιμος χρόνος για τον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών προσόντων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.
Ρητά δηλώνεται ότι αν μέχρι την τελευταία μέρα υποβολής φακέλων λείπουν κάποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά, αποκλείεται ο υποψήφιος και απορρίπτεται χωρίς να αξιολογηθεί.
Η αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Επιμελητηρίου ή να αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ΕΛΤΑ ή ταχυμεταφορά το αργότερο μέχρι και 28/02/2012. Ο φάκελος δεν υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Την ευθύνη για τη διαδικασία επιλογής έχει η Επιτροπή Διαγωνισμού του Επιμελητηρίου Έβρου, η οποία συγκροτήθηκε για το λόγο αυτό με την υπ’ αριθμόν 4/4-1-12 απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Έβρου, η οποία θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη.
Η παρούσα προκήρυξη να αναρτηθεί με την ευθύνη των υπηρεσιακών στελεχών του Επιμελητηρίου Έβρου στον πίνακα ανακοινώσεων του Επιμελητηρίου, που στεγάζονται τα γραφεία του επί της οδού Λεωφόρος Δημοκρατίας αριθμός 307 και να παραμείνει για όλο το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των ενδιαφερομένων και επίσης να δημοσιευθεί σε δύο τοπικές εφημερίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Έβρου (τηλ. 25510- 26223). Αρμόδια υπάλληλος κυρία Αναστασία Γαβριήλ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ