Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός, μερικές φορές είναι ενοχή ή συνενοχή, κι επειδή οι πλημμύρες δεν έχουν ευτυχώς ακόμη την έκταση και την ένταση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Επειδή η διαφάνεια οφείλει ακόμη και υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης  πολύ δε περισσότερο οικονομικής  κρίσης να μην υπόκειται σε εκπτώσεις, οφείλουν όσοι έδωσαν εντολές για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χώματος για λόγους πρόληψης και διασφάλισης, άμεσα να ανακοινώσουν με ποιες διαδικασίες και για πόσες ποσότητες έγιναν οι αναθέσεις για τη μεταφορά. Ταυτόχρονα οφείλουν να αναφέρουν  αν γίνεται καθημερινά καταμέτρηση και καταγραφή των κυβικών που μεταφέρονται ώστε να μην δημιουργηθούν υπόνοιες για «πάρτι αναχωμάτων» όπως συνέβη κατά το παρελθόν. Να μην επιβεβαιωθεί η φράση: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ ότι το λόγο έχουν οι θεσμικού εποπτικοί μηχανισμοί καθώς και η ίδια η δικαιοσύνη. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ προσωπικά το επόμενο διάστημα αν η «διαύγεια» τεθεί υπό αναστολή.

* Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου                                                                   pashalsf@gmail.com

Σουφλί 12 Φεβρουαρίου 2012