Επιλέχθηκε από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει στον νέο του δίσκο

Ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου, στενοί φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια, αποφάσισαν να κάνουν ένα καινούργιο δίσκο αναζητώντας μέσα από το διαδίκτυο τους συνθέτες. Μια ωραία και έξυπνη κίνηση, για δύο κυρίως λόγους: 1) Δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους νέους δημιουργούς να βγούνε μπροστά και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μεγαλύτερο ακροατήριο και 2) Αυτοί οι νέοι συνθέτες ίσως δώσουν, με τη σειρά τους, την ευκαιρία στον Παπακωνσταντίνου να ερμηνεύσει ξανά ένα νέο και καλό ηχητικό-μουσικό (πέρα από το στιχουργικό) υλικό…

Οι συμμετοχές σ’ αυτό το διαγωνισμό ξεπέρασαν τον απίστευτο αριθμό των 760 τραγουδιών! Ένας από τους επτά συνθέτες που πέρασαν τις εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία, είναι και οΑλεξανδρουπολίτης Κωνσταντίνος Κάλλιας.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ

 

Τι νομίζεις πως θα κάνεις άμα φύγεις
Τι φαντάζεσαι θα βρεις εκεί που πας
Πάντα πίσω στην αρχή θα καταλήγεις
Πάντα στο ίδιο το νερό θα ξεδιψάς

 

Ποιους νομίζεις πως θα βρεις να σε γλιτώσουν
Ποια φωτιά θ ‘ανάψει για να ζεσταθείς
Πόσα ψέματα απ ‘το ψέμα θα σε σώσουν
Αν δεν έχεις μια αλήθεια για να πεις

 

Όλα τα χαρτιά σου στο τραπέζι
κι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Άσε το παιχνίδι να σε παίζει
μην κρατάς τα φύλλα σου κλειστά

 

Πού ονειρεύεσαι να βρεις αυτό που ψάχνεις
Σε ποια θάλασσα νομίζεις πως θα βγεις
Από πέτρα τα καράβια σου τα φτιάχνεις
Και με βράχους δεν ταξίδεψε κανείς

Αυτούς τους στίχους μελοποίησε ο Κωνσταντίνος Κάλλιας. Ένας εξαίρετος νέος συνθέτης και έμπειρος μουσικός που ζει και εργάζεται στην όμορφη και ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο δημιουργό που ήδη έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής…

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1998 με τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήρε το πτυχίο κλαρινέτου με άριστα. Παράλληλα, συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης. Το 2000 συνεργάζεται με τους Εmigre και συμμετέχει ως συνθέτης στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σήμερα» με το τραγούδι «Μικρές Χαρές».

Από το 1995 είναι μόνιμο μέλος της στρατιωτικής μουσικής.

Το 2003 μετατίθεται στη Νάπολη Ιταλίας ως μέλος της JFC Jazz Big Band, ως κλαρινετίστας – σαξοφωνίστας. Παράλληλα διευθύνει την concert band ως μαέστρος σε διεθνείς επιτυχίες των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίζεται σε πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ιταλία, καθώς και σε Αγγλία, Κροατία, Σκόπια κ.ά.

Το 2006 επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα.

Το 2008 συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως συνθέτης και στιχουργός, με το τραγούδι «Χίλια Χρόνια» και κερδίζει το τρίτο βραβείο. Ο τίτλος του τραγουδιού δίνει το όνομα και στο συγκρότημα που δημιούργησε με τους Δημήτρη Πατσαβούδη, Κώστα Ζώτο, Στέλιο Παντίρη, Βασίλη Παρωτίδη και Αλέξανδρο Καδόγλου. Το 2009 κυκλοφορούν το άλμπουμ «Φωτιά μου η αγάπη», ενώ ήδη έχουν συγκεντρώσει αρκετό υλικό για νέο δίσκο!

Σημαντική στιγμή στην πορεία του είναι η συνεργασία με το «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου», όπου έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ που έγιναν υπό την αιγίδα του Ε.Μ.Θ., σε σκηνοθεσία Δέσποινας Πανταζή, όπως το περίφημο «Θράκη Αέναον Φως».

Κώστα περιμένουμε ν’ ακούσουμε όλα αυτά που γράφεις!!!…



Πηγή: «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια…»

alexpolisonline