Δήλωση-απάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στα ανυπόστατα σχόλια περί «υπόπτων» αναθέσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Γιώργο Ραπτόπουλο, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “Η ΓΝΩΜΗʼʼ την 31η Ιανουαρίου 2012, και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της.

«Όταν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν γνωρίζουν το νόμο ώστε να αντιλαμβάνονται ότι δεν ψηφίσθηκαν από την Oικονομική Eπιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης τα δύο θέματα που αφορούσαν μελέτες διερεύνησης της κρεατοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ Α.Ε.» και της Ιχθυαγοράς, διότι εκ του νόμου δεν πρέπει να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή, ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

Η άγνοια είναι ό,τι χειρότερο. Κρίμα.»

                                                                               Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,

                                                                              Ευάγγελος Λαμπάκης

Η καταγγελία Ραπτόπουλου στην Εφημερίδα «Η Γνώμη»

Τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Γιώργος Ραπτόπουλος για δύο απευθείας αναθέσεις  μελετών στο ίδιο πρόσωπο, που ανήρτησε στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δίχως αυτές να έχουν λάβει έγκριση της διάθεσης της πίστωσης από την οικονομική επιτροπή του Δήμου. Πρόκειται για τη μελέτη διερεύνησης της βέλτιστης κτιριακής εκμετάλλευσης του οικοπέδου της ιχθυαγοράς Αλεξανδρούπολης, ύψους 14.760 ευρώ , καθώς και για τη μελέτη διερεύνησης υπάρχουσας κατάστασης των δυνατοτήτων εκσυγχρονισμού-χρηματοδότησης της πρώην κρεατοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ Α.Ε.», ύψους 15.000 ευρώ..
Όπως διαπιστώνεται από τα πρακτικά συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής στις 19/12/2011, τα θέματα αυτά αποσύρθηκαν και δεν ελήφθη απόφαση για την ανάθεση των μελετών ούτε για τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων.   Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο κ. Ραπτόπουλος, στη συνέχεια αναρτήθηκαν ως αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ενώ ακολούθως εγκρίθηκαν και από την Περιφέρεια.
Ο κ. Ραπτόπουλος κατακρίνει την αυθαίρετη ενέργεια  του δημάρχου, ο οποίος «ανήρτησε τις αποφάσεις στη «Διαύγεια», δίχως να υπάρχει απόφαση οικονομικής επιτροπής. Αυτό άλλωστε προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, όπου αναγράφεται καθαρά ότι τα δύο αυτά θέματα αποσύρθηκαν».
Τελικά οι δύο αυτές αποφάσεις εγκρίθηκαν και από την Περιφέρεια και θα εκτελεστούν κανονικά, ακριβώς διότι στη απόφαση ανάθεσης αναφέρεται αναληθώς ότι η διάθεση των πιστώσεων έγινε με  αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.