Παρασκευή 3 & Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου – ώρα 20.00  

 & Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – ώρα 11.00 σ’ επανάληψη

στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Η  κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις  βραβευμένες ταινίες του 34ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και του Digi 2011 φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών.

Περισσότερα : www.dramafilmfestival.gr/

 

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου – ώρα 21.00 στο κέντρο «Διογένης» 4ο χιλ. Ξάνθης Λάγους

 Χορός του Χορευτικού εργαστηρίου της ΦΕΞ

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό που διοργανώνει. Πρόσκληση 15€ με φαγητό και ποτό.

——————— ο —————————–

Ακόμη μη χάσετε

Τρίτη 7  και ώρα 19.00 στον Πολυχώρου του Βιβλιοπωλείου «+ Βιβλία Καφετζή»

Με 24 γράμματα και όχι μόνο  « Το Τραύμα και οι πολιτικές της Μνήμης»

Από το 1952 η ΦΕΞ οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων η ΦΕΞ οργανώνει το πρόγραμμαπου έχει ως αντικείμενο έρευνας, καταγραφής και τεκμηρίωσης, την Ξάνθη του μεσοπολέμου .

Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, οι εκδηλώσεις θα καλύψουν θεματικές γενικότερα για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στο διάστημα αυτό θα μελετηθεί το αρχείο της ΦΕΞ και στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα επικεντρωθούμε στις καταστάσεις που επικρατούσαν στην Ξάνθη εκείνη την περίοδο.

Στο πλαίσιο των δράσεων της αυτών η ΦΕΞ, το Βιβλιοπωλείο +Βιβλία Καφετζή και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν σε μια συζήτηση γύρω από το βιβλίο των: Γιώργου Κόκκινου, Έλλης Λεμονίδου, Βλάση Αγτζίδη με τίτλο «Το Τραύμα και οι πολιτικές της Μνήμης. Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την Ιστορία και τη Μνήμη» (εκδ. Ταξιδευτής, 2010).

Για το βιβλίο μιλούν  οι :

– Μάρθα Πύλια, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ.

– Βασίλης Δαλκαβούκης, Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

– Άγγελος Παληκίδης, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και από τους συγγραφείς του βιβλίου Έλλη  Λεμονίδου, Λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας