Με κεντρικό σύνθημα το: «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» η πόλη της Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο διεθνές αεροπορικό Air Show, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 21:00 πάνω από το αμφιθεατρικό λιμάνι της Καβάλας.

Πιλότοι των αεροσκαφών που πρόκειται να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιδείξεις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, μίλησαν με λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές, τις κατηγορίες των αεροσκαφών τους, τις ώρες πτήσης των πληρωμάτων και το λεπτομερές πρόγραμμα της επίδειξης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πραγματοποιήθηκαν διελεύσεις δύο δικινητήριων αεροπλάνων της Egnatia Aviation σε χαμηλό ύψος πάνω από το λιμάνι της Καβάλας.

Το κυριότερο μήνυμα που διαφάνηκε στη συνέντευξη Τύπου ήταν η απόλυτη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα για την επίτευξη της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς Air Show Kavala Fly In 2011.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κ. Α. Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού ΑΜΘ, κ. Κ. Παπακοσμάς, το διευθυντικό στέλεχος της Egnatia Aviation, κ. Δ. Λυμπεράκης και ο υπεύθυνος της AOPA Hellas, κ. Α. Κουτσουδάκης