Η ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς είναι γεγονός. Ο κάθε πολίτης μπορεί να επισκέπτεται πλέον το γιατρό που επιθυμεί και να έχει την ενδεικνυόμενη θεραπευτική αγωγή, πληρώνοντας για τα φάρμακα μόνο τη συμμετοχή, χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί οπωσδήποτε γιατρό του ΕΟΠΥΥ μόνο για τη συνταγογράφηση. Η πρώτη νίκη στον αγώνα των γιατρών και των ασφαλισμένων για ελεύθερη επιλογή γιατρού είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται για:

  1. Την ολοκλήρωση της ελεύθερης συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας με δυνατότητα ελεγχόμενης συνταγογράφησης για θεραπευτικά μέσα και προθέσεις σε όλους τους πιστοποιημένους ιατρούς, με προσθήκη ή τροποποίηση του άρθρου 15 του Ε.Κ. Παροχών του ΕΟΠΥΥ.
  2. Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων προς τους γιατρούς, οι οποίες αφορούν όλο το 2011 και ορισμένους μήνες του 2010. Οι αυξημένες ανάγκες λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιατρείου (πάγια έξοδα) επιβάλλουν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.
  3.  Γενική Συλλογική Σύμβαση του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων με τον ΕΟΠΥΥ. Μετά την υπογραφή Γ.Σ.Σ του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακευτικούς   συλλόγους απαιτούμε να γίνει το ίδιο και με τους γιατρούς.
  4. Ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή και ελεύθερη ένταξη όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ. Ο ασθενής να επιλέγει όποιον γιατρό επιθυμεί και ο ΕΟΠΥΥ να καλύπτει το κόστος της εξέτασης κατά πράξη και περίπτωση, αξιοπρεπώς, σύμφωνα με το επίπεδο σπουδών και το έργο που επιτελείται.

Όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν και πρέπει να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, με ισότιμη πρόσβαση σε αυτά τα δύο συστήματα περίθαλψης. Όλοι μαζί, γιατροί και ασφαλισμένοι, σε μία κοινή προσπάθεια, μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε. Οι γιατροί τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους και την επαγγελματική τους επιβίωση και οι ασφαλισμένοι το επίπεδο της περίθαλψης που δικαιούνται.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Παπανδρούδης Ανδρέας                                   Πανταζής Νικόλαος