Σάλος έχει ξεσπάσει στον Έβρο, ύστερα από καταγγελία για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας της Δημοσυνεταιριστικής ΑΕ, που έχει την έδρα της στον Προβατώνα.

 

Η καταγγελία εστάλη με mail στο οποίο ως αποστολέας φαίνεται η  κ. Χριστίνα Καλπούζου. Το thraki Νεα, αναζήτησε την κ. Καλπούζου, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό.

Παράλληλα επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της Δημοσυνεταιριστικής κ. Κώστα Κουζούκο, ο οποίος απαντά στις καταγγελίες τις οποίες διαψεύδει κατηγορηματικά.

Διαβάστε την καταγγελία και ακούστε τη δήλωση του κ. Κουζούκου στο thraki Nεα.

Δημοσυνεταιριστική »Έβρος» Α.Ε. μια πονεμένη Ιστορία.
Και τον Διευθυντή περί άλλα τυρβάζει με τις τσέπες γεμάτες.
Αλήθεια τι πραγματικά γίνεται και ποιός ελέγχει τα δρώμενα και τη γενικότερη λειτουργία της αναπτυξιακής εταιρεία Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας αλλά και περικοπών.
Με βάση τα δεδομένα φαίνεται ότι κανείς δεν έχει μπεί ακόμη στην λογική της χρηστής και ορθής διαχείρισης της εταιρείας καθώς οι υψηλοί μισθοί παραμένουν χωρίς ουσιαστικά να υλοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία κανένα πραγματικό πρόγραμμα-έργο. Πραγματικό διότι τυπικά υφίσταται και ως ομάδα τοπικής δράσης για το πρόγραμμα LEADER στον Νομό Έβρου. Εδώ και ένα χρόνο από την ημερομηνία λήξης (20 Δεκεμβρίου 2010) της πρώτης προκήρυξης το πλαίσιο του Προγράμματος προσέγγιση Leader και δεν έχουν βγεί ακόμη τα αποτελέσματα και οι χρηματοδοτήσεις για τους υποψήφιους επενδυτές. Από ότι φαίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο όπου όλες οι διαδικασίες επισπεύδονται στον Προβατώνα φαίνεται ότι έχουν πιάσει την καλή χωρίς κανένα άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία και τα οικονομικά της εταιρείας , ο μισθός του Γενικού Διευθυντή να ανέρχεται στα 2.800 ευρώ μηνιαίως (απόφοιτος απλά ΤΕΙ) και έπεται και το υπόλοιπο προσωπικό. Ένα χρόνο δηλαδή δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα και πληρώνονται με 2.800 ευρώ για να τρέξει το πρόγραμμα αλλά μέχρι στιγμής αποτέλεσμα μηδέν. Επίσης προκλητική είναι η συμπεριφορά του Διευθυντή όπου χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο της εταιρείας (TOYOTA RAV) για προσωπική του χρήση (οικογενειακές μεταφορές) στην πόλη της Αλεξανδρούπολης χρεώνοντας τα έξοδά του στην εταιρεία.
Πέρα όμως από αυτό, εδώ και τρία χρόνια που η εταιρεία δεν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική της κατάσταση είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι εξαιτίας της μη σωστής διαχείρισής της στα οικονομικά αλλά και της μη ύπαρξης ελέγχου από του μετόχους Δήμους. Σαν αναπτυξιακή εταιρεία εδώ και τρία χρόνια δεν έχει καταγραφεί στα λογιστικά της βιβλία ούτε μία είσπραξη χρηματικού ποσού από υποψήφιο επενδυτή που απευθύνθηκε στην εταιρεία προκειμένου να αναλάβει την υποβολή επενδυτικού σχεδίου σε άλλα επενδυτικά και επιχειρησιακά προγράμματα (εκτός από τα σχέδια βελτίωσης που υπέβαλε η γεωπόνος που δούλευε τα οποία και είναι προσωπικής δουλειά, απλά χρησιμοποιήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο τα χρήματα για να εμφανιστεί προσωρινά ότι παράγει έργο η εταιρεία), προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδά της και να μην έχει το σημερινό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Απεναντίας όλη η αγορά των μελετητικών γραφείων γνωρίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τη δράση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας ο οποίος αξιοποιεί για προσωπικό οικονομικό όφελος οποιαδήποτε επίσκεψη ενημέρωσης στην εταιρεία υποψήφιου επενδυτή, δηλαδή χρήματα που θα έπρεπε καθαρά να είναι έσοδα της εταιρίας λειτουργώντας σαν πραγματική αναπτυξιακή εταιρία μπαίνουν απλά στην τσέπη του Διευθυντή(ας ρίξουν και μια ματιά στο πόθεν έσχες για τα δύο καινούργια αυτοκίνητα και το σπίτι σε ακριβή περιοχή της Αλεξανδρούπολης) ή μήπως κάνει τα πάντα για να κλείσει η εταιρεία και να απορροφηθεί ως δημόσιος υπάλληλος (επειδή σύμφωνα με τον κανονισμό αναπτυξιακή που κλείσει-πτωχεύσει κατά τη διάρκεια που υλοποιεί πρόγραμμα όπως στη προκειμένη περίπτωση το leader-καλά το τρέχει είναι σχετικό- οι μέτοχοι Δήμοι υποχρεούνται να απορροφήσουν το προσωπικό της αναπτυξιακής) και έτσι για ακόμη μια φορά το προσωπικό μας συμφέρον είναι πάνω από όλα καθώς και τα λεφτά στην τσεπούλα μας.
Βλέποντας δηλαδή την πραγματικότητα αφού δεν είναι καταγεγραμμένο κανένα έσοδο στη Δημοσυνεταιριστική από μελέτες επενδυτικών σχεδίων σε άλλα προγράμματα τίθεται το ερώτημα τρία χρόνια με τι ασχολείται το προσωπικό της εταιρίας και πληρώνεται τόσο πλουσιοπάροχα? Επίσης εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πλησιάσει κανένας υποψήφιος επενδυτής την εταιρεία για να ζητήσει να του συντάξουν τον επενδυτικό φάκελο σε άλλα προγράμματα? ή μήπως έρχονται και φεύγουν αγκαζέ με τον Γενικό Διευθυντή για προσωπική διευθέτηση και ατομική συμβουλευτική? Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όλες οι τράπεζες και οι φορείς και στελέχη των Δήμων μετόχων τα γνωρίζουν αυτά αλλά δυστυχώς κανένας δεν μιλάει γιατί?
Για τέλος έχουμε το καλύτερο και σημαντικότερο με αφορμή την αίτηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Δημοσυνεταιριστικής (για πoιο λόγο αλήθεια για τους μισθούς και αυτοκίνητα της Διεύθυνσης)?
Εκείνα τα 73.500 ευρώ που είχε γίνει μεγάλο θέμα και αφορούσε τον καταλογισμό από το την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Πρόγραμμα leader+ για την υπέρβαση εύλογου κόστους στα μηχανήματα του ΑΣΚΓΕ και το σύστημα iso στην εταιρεία Καλλινάκης τι έγινε? Διότι και εκεί αν και υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και καταγεγραμμένες αποφάσεις στα πρακτικά του Δ.Σ. της εταιρείας ουδέποτε τηρήθηκαν και δεν εφαρμόστηκε τίποτα από αυτά που υπογράψανε τα μέλη του Δ.Σ. (μεταξύ αυτών και ο τότε δήμαρχος Φερών Γεώργιος Ούστογλου) διότι αφού δεν υπάρχει έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρεία ακόμα και σε αυτά που καταγράφονται στις συνεδριάσεις, ο Γενικός Διευθυντής παρατύπως και παρακάμπτοντας την δικαιοδοσία του άλλαξε τις αποφάσεις και εφάρμοσε δικές του. Η απόφαση (και το γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Ούστογλου) που πάρθηκε και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ήταν η διεκδίκηση των απαιτητών χρηματικών ποσών από τους επενδυτές (ΑΣΚΓΕ, Καλλινακης) τους οποίους αφορούσε ο συγκεκριμένος καταλογισμός και μάλιστα τους δίνονταν διορία 15 ημερών (μέχρι 31 Ιουλίου 2008) σε διαφορετική περίπτωση αποφασίστηκε από τα μέλη της εταιρίας να κινηθεί η Δημοσυνεταιριστική δικαστικώς για την διεκδίκησή τους από τους επενδυτές.
Η συγκεκριμένη απόφαση που να σημειωθεί πάρθηκε αρχές του 2008 ποτέ δεν εφαρμόστηκε καθώς δεν άρεσε στον Γενικό Διευθυντή (ποιός ξέρει γιατί?) απεναντίας αποφάσισε παρανόμως και αυθαίρετα (και χωρίς καμία απόφαση να είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά συνεδριάσεων της εταιρείας) να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και να διεκδικήσει από εκεί τα 73.500,00 ευρώ, επιβαρύνοντας με τη δική του λογική και υπεροψία την εταιρεία με τα δικαστικά έξοδα καθώς και με τα 73.500 που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στο ταμείο της εταιρείας με συνέπεια να αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και προς τρίτους αλλά και προς το ίδιο του το προσωπικό.
Την ίδια ώρα που αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες σε ολόκληρη της Ελλάδα ακολουθούν τον νόμο και προσπαθούν συντάσσοντας μελέτες και επενδυτικά σχέδια για υποψήφιους επενδυτές σε άλλα προγράμματα προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά, στον Έβρο η Δημοσυνεταιριτική και ο Διευθυντής της περί άλλα τυρβάζει με τις τσέπες γεμάτες και προκλητικά. Η μήπως έχει βάλει στόχο την πτώχευση της εταιρίας για να απορροφηθεί το προσωπικό από τους Δήμους μετόχους? Μαζί με τον διευθύνον σύμβουλο που ζητάει να του δίνουν και μισθό για τις βαρυσήμαντες ανύπαρκτες αποφάσεις που παίρνει μισοκοιμισμένος από το ταξίδι του μέχρι τον Προβατώνα!

Χριστίνα Καλπούζου