ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Με μοναδικό κίνητρο να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή στο έργο της και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 12 μηνών από τη θητεία της, υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο όσα έργα και δράσεις εκκρεμούν από την πρώτη απολογιστική του συνέντευξη με τη συμπλήρωση 6 μηνών θητείας του. Δεν θα ασκήσουμε αυστηρή κριτική για αβελτηρίες, για παλινωδίες, για ανεπάρκειες και αποτυχίες, γιατί αυτός ο ρόλος ανήκει στους αιρετούς Δ.Σ. της μειοψηφίας, δηλαδή της αντιπολίτευσης.α) Αν ξεκίνησε η διαδικασία για την εκμίσθωση του γεωθερμικού πεδίου Τραϊανούπολης.
β) Αν υπεβλήθη πρόταση στο ΕΣΠΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε δύο σχολικά συγκροτήματα με 100% χρηματοδότηση.
γ) Εάν είχαμε πρόοδο στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 20 δημοτικά κτήρια και σχολεία του καλλικρατικού δήμου.
δ) Αν αναζητήθηκαν τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στο ενεργοβόρο και δαπανηρό κολυμβητήριο, το οποίο θα λειτουργούσε εντός ολίγων μηνών (παρήλθε εξάμηνο).
ε) Εάν άρχισαν και προχώρησαν οι διερευνητικές γεωτρήσεις γεωθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη του κτηρίου.
2) Τα μικρά και μεγάλα έργα:
Αν είχαμε κάποια επίσημη πρόοδο στο θέμα της προσθήκης δύο ακόμη χρήσεων στο στρατόπεδο «Παρμενίων», δηλαδή σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, πέρα από μητροπολιτικό πάρκο.
Το παλιό-παλιό νοσοκομείο στην Ηροδότου θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί (άραγε) σε λίγους μήνες; Μήπως παραμείνει ένα ατελείωτο κουφάρι;
Αν δρομολογήθηκε πραγματικά η χρήση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι και αν ξεκίνησε η διαδικασία ανάπλασης της παραλίας σε συνεργασία ή όχι με τον ΟΛΑ. Γιατί εγκαταλείφθηκε αμαχητί η διεκδίκηση του χώρου των αποθηκών τη ΚΥΔΕΠ, ώστε να εξυπηρετήσει πολλές βασικές ανάγκες της πόλης και των πολιτών και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας;
΄Οσον αφορά στην ανακαίνιση και αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς δημαρχίας στην οδό Κύπρου, το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με λίγα χρήματα και πιστώνεται στα θετικά της δημοτικής αρχής, αλλά και με αρνητικά σχόλια για παρατυπίες.
Η δημιουργία του βιοαγροκτήματος, παρότι βρίσκεται σε καλά χέρια και σε καλό δρόμο, ωστόσο δεν έχουμε ακόμη ορατά αποτελέσματα, παρόμοια με αυτά του κοινωνικού παντοπωλείου.
Η κοινή προσπάθεια για αγορά και δρομολόγηση πλοίου για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, δεν γνωρίζουμε αν συνεχίζεται ή αν ναυάγησε στα γαλάζια νερά του Θρακικού Πελάγους.
Δεν έχουμε ενημέρωση και αποτέλεσμα για την κατάθεση προσφοράς του Δήμου μας για τις εγκαταστάσεις της πρώην αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη Α.Ε.» με σκοπό τη λειτουργία δημοτικού σφαγείου.
Δεν γνωρίζουμε αν (πέραν της μελέτης) άρχισε η λειτουργία του μόνιμου καταφυγίου για τα πολλά αδέσποτα της πόλης.
Στα θετικά μεν η απόφαση του Δ.Σ. για το πάρκο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά δεν γνωρίζουμε αν ξεκίνησε η εκποίηση των δύο δημοτικών οικοπέδων για την κάλυψη της δαπάνης.
Ναι μεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε το Καπνομάγαζο, αλλά πότε θα δούμε τεχνίτες και εργάτες να εργάζονται μέσα στο μισογκρεμισμένο κτήριο για την αποκατάσταση και ανακατασκευή του;
Τέλος, ερωτούμε αν καρποφόρησε επιτέλους η προσπάθεια για το «ξεκόλλημα» της περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης. Διότι για τον πολίτη έχει αξία και σημασία ο συγκερασμός λόγων και έργων. Για τον πολίτη μετράει τί έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα και τί θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της θητείας από τις μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις.
΄Επεται άλλη μία σ υ ν έ χ ε ι α …